OpWierde – Kunstproject met 40.000 foto’s (deel 5)

17 okt 2023 | Opwierde

Deel 5 Kunstproject in OpWierde-Zuid, wijk in Appingedam (gemeente Eemsdelta)
“Er gebeurt iets spannends in je wijk. Er wordt geschiedenis geschreven. Een hele wijk gaat over de kop. Dan probeer je dat een beetje vast te leggen” vertelde Kenny Buitendam vorig jaar. Kenny is fotograaf en initiatiefnemer van dit kunstproject in ontwikkeling.

Achter de schermen

We hebben weer een stap gemaakt voor ons kunstproject, misschien zelfs wel twee stappen.
Het boek met foto’s en verhalen is een heel belangrijk onderdeel van dit project. De eerste stap gaat over het zoeken van de schrijver en we hebben eentje, een hele goede, ontmoet! Gewoon bij Kenny thuis, lekker op de bank met een glas hete thee erbij. Zien we haar straks de verhalen van de wijkbewoners verzamelen? Zien we haar op de koffie gaan?

Voor de schrijver was het de eerste kennismaking met ons én het project. Dus wij hebben haar enthousiast meegenomen in ons prachtige plan, in het ontstaan ervan, de aanleiding en hoe en wat. Ze omschrijft de ontmoeting zelf als: “Heel leuk en inspirerend.” We worden er dan ook steeds beter in, we praten immers ondertussen al ruim een jaar.

Praten, praten, praten!
Soms worden we wel eens ongeduldig, wanneer kunnen we nu eindelijk beginnen? Wanneer kunnen we DOEN! Kenny krijgt steeds meer vragen van mensen uit de wijk over het project, wat op zich heel positief is, maar je wilt zo graag kunnen vertellen: We gaan beginnen!!! We gaan los!!!

De andere stap die we gemaakt hebben gaat over subsidies. We zitten nu eigenlijk een beetje in een soort wachtruimte. Er zijn heel veel fondsen aangeschreven. En nu is het wachten. Omarmen ze het plan en doen ze mee?!!! Of moeten we nog een tweede ronde fondsen aanschrijven organiseren? En zittend in onze wachtruimte hebben we de eerste subsidie binnengehaald, het programma Mijn Thuis Mijn Verhaal van gemeente Eemsdelta doet mee. En daar zijn we echt heel blij mee.

Dus achter de schermen maken we mooie stappen!

Meer berichten in: Opwierde