Welkom bij ...

hét cultuurnetwerk van Eemsdelta

voor o.a. scholen, lesaanbieders en makers

Wat kan het via ivak team

voor jou betekenen?

Als cultuuraanbieder word je door IVAK ondersteund

middels advies, coaching, workshops, inspiratie & ons netwerk!

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil cultuur toegankelijk maken voor iedereen en in haar ambitie zegt het fonds dat ze wil bijdragen aan gelijke kansen voor verschillende cultuurmakers, vormen

Lees verder »

Waar staat via ivak voor?

inspiratie

middels kunst en cultuur wil IVAK iedereen inspiratie bieden

verbinding

constant zoekt IVAK naar het maken van verbindingen tussen doelgroepen

actualiteit

IVAK houdt haar netwerk op de hoogte met alle actuele ontwikkelingen

kennis

IVAK deelt graag alle opgedane kennis met haar partners zoals lesaanbieders

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie wil cultuur toegankelijk maken voor iedereen en in haar ambitie zegt het fonds dat ze wil bijdragen aan gelijke kansen voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur, manieren van maken en samenwerken.

Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. 

Om dat mogelijk te maken zijn er veel regelingen en steeds ook nieuwe regelingen die je kunt vinden op de website van het fonds: www.cultuurparticipatie.nl

Talentontwikkeling is zo’n nieuwe regeling. Het is een brede regeling waarin het fonds een impuls wil geven aan talentontwikkeling in informele netwerken. Door talenten en coaches in informeel georganiseerde disciplines en netwerken te ondersteunen krijgen ze de kans om hun kwaliteiten te herkennen, te erkennen én te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie over deze regeling en natuurlijk alle andere regelingen op de site van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Twijfel je, dan kun je altijd met een van de adviseurs van het fonds bellen.

Reserveer nu je gratis ticket voor Het Geluid van Eemsdelta!

Nadat het afgelopen november op het laatste moment niet meer door kon gaan, is het zondag 19 juni nu eindelijk zover: de première van Het Geluid van Eemsdelta! Om 15.00 uur in Sporthal Brede School Noord in Delfzijl.

Leden van diverse muziekverenigingen uit Eemsdelta vormen samen een projectorkest en spelen onder leiding van Frans-Aert Burghgraef het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziekstuk Het Geluid van Eemsdelta. Arend Gerds heeft op basis van geluiden die zijn ingestuurd door inwoners uit Eemsdelta dit stuk gecomponeerd.

Je kunt vanaf nu je gratis ticket reserveren via Eventbrite. Daar kun je ook nog meer informatie over dit evenement vinden.

Gastdocent vertelt: muziekles op school

Roy McKaren is eigenaar van Muziekschool About Music, met o.a. een vestiging in Appingedam. Hij vertelt in deze blog over zijn ervaringen als gastdocent muziek op basisscholen in Eemsdelta.   

“Kinderen enthousiast maken voor muziek is een belangrijke drijfveer voor mij om op scholen muziek te geven.   

Ik ben tijdens een lockdown op basisschool De Farmsumerborg begonnen, waar ik online les gaf op djembé en ukelele. Onze samenwerking bleef ook na die tijd, waardoor ik nu kleinere groepjes kinderen les geef op verschillende instrumenten.

We geven ook naschoolse lessen. Dit is altijd erg leuk om te doen, de kinderen zijn enorm enthousiast en er hangt altijd een prettige sfeer. Deze school geeft veel ruimte om de lessen naar eigen inzicht in te vullen, wat fijn is.

Ik bied vaste workshops en lessen aan waaronder zingen, emmerdrummen, djembé, piano, gitaar en ukelele. Meestal leer ik de kinderen van tevoren een stukje geschiedenis over het instrument. Zo waren ze bijvoorbeeld erg verbaasd dat trommels en djembés vroeger werkten als een soort mobiele telefoons.  

Ik spoor de leerlingen zoveel mogelijk aan om thuis te oefenen. Hiermee hoop ik de kinderen enthousiast te maken om later zelf te gaan zingen of een instrument te leren bespelen.” 

In memoriam: Theo Bodewits

Vol ongeloof lazen we het bericht dat Theo Bodewits is overleden. Via IVAK werkte Theo ook in Eemsdelta. We verliezen met hem niet alleen een hele goede accordeondocent, maar vooral een heel mooi mens.