Welkom bij ...

hét cultuurnetwerk van Eemsdelta

voor o.a. scholen, lesaanbieders en makers

Wat kan het via ivak team

voor jou betekenen?

Als cultuuraanbieder word je door IVAK ondersteund

middels advies, coaching, workshops, inspiratie & ons netwerk!

Waar staat via ivak voor?

inspiratie

middels kunst en cultuur wil IVAK iedereen inspiratie bieden

verbinding

constant zoekt IVAK naar het maken van verbindingen tussen doelgroepen

actualiteit

IVAK houdt haar netwerk op de hoogte met alle actuele ontwikkelingen

kennis

IVAK deelt graag alle opgedane kennis met haar partners zoals lesaanbieders

Het Eemsdelta Sinterklaaslied

Weet je nog van vorig jaar hoe Sint het liefst naar Eemsdelta zou gaan? Met de trekker door de vette klei, per trein of op een surfplank door Appingedam? In november 2020 is in opdracht van IVAK speciaal voor de leerlingen in Eemsdelta een Sinterklaaslied gemaakt: het is op veel scholen gezongen!

Zing jij dit jaar ook weer mee? Check dan de meezingvideo hieronder!

En kinderen van basisschool De Klaver: bedankt voor de prachtige tekeningen die jullie erbij hebben gemaakt!  

Wat heb ik als lesaanbieder aan het PCB?

Foto: Richard Degenhart

De afgelopen weken is er veel aandacht gegeven aan het Persoonlijk Cultuur Budget, ook wel PCB genoemd. Via IVAK zijn op alle scholen in Eemsdelta PCB-kaartjes – met QR-code naar onze uitlegvideo – uitgedeeld aan kinderen en jongeren. Maar misschien denk jij wat heb ik daar nu aan als beeldend, dans-, theater-, muziekdocent?!

Het PCB is bedoeld om kinderen en jongeren te stimuleren culturele lessen of cursussen te gaan volgen. Ze kunnen een stimuleringskorting krijgen op de les of cursus van hun keuze via IVAK. Jij, als docent, hoeft helemaal niets te doen. Maar het PCB zorgt er wel voor dat jouw lessen of cursussen goedkoper zijn voor de leerling. Dat is natuurlijk ook voor jou, als docent, mooi meegenomen. De stimuleringskorting is voor beginnende leerlingen in hun eerste en tweede lesjaar. Hoe hoog de korting is en hoe de leerling de korting kan ontvangen kun je vinden op de website of via deze link: via-ivak.nl/pcb.

PCB-campagne op scholen

Luna en Kirsten uit 2 VWO van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam nemen de eerste QR-kaartjes in ontvangst. Foto: Richard Degenhart (eemskrant.nl).

Het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) is een stimuleringsbudget om deelname aan culturele lessen en workshops in de vrije tijd laagdrempeliger te maken. Deze regeling is bedoeld voor alle kinderen & jongeren in de gemeente Eemsdelta tussen de 4-19 jaar, waarbij men wel tot € 120,- korting kan krijgen op culturele lessen.

Om het PCB extra onder de aandacht te brengen is Stichting IVAK een QR-kaartjes campagne gestart: op dinsdag 23 november namen Luna en Kirsten uit 2 VWO van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam de eerste QR-kaartjes in ontvangst. De kaartjes werden uitgedeeld door Harry Koning, directeur IVAK.

Alle kinderen op het primair- en voortgezet onderwijs in Eemsdelta ontvangen een QR-kaart je via hun school. De QR-code op deze kaart leidt naar een instructiefilmpje hoe de korting kan worden aangevraagd.

Wil je meer weten over het Persoonlijk Cultuur Budget? Kijk dan op via-ivak.nl/pcb.