Welkom bij ...

hét cultuurnetwerk van Eemsdelta

voor o.a. scholen, lesaanbieders en makers

Wat kan het via ivak team

voor jou betekenen?

Als cultuuraanbieder word je door IVAK ondersteund

middels advies, coaching, workshops, inspiratie & ons netwerk!

deelnemers Cultuurplatform Eemsdelta

Cultuurplatform Eemsdelta is een feit

Een Cultuurplatform is een regionaal overleg- en samenwerkingsverband van partijen uit het culturele veld. Denk hierbij aan (amateurkunst)verenigingen, culturele instellingen, cultureel ondernemers, musea, kunstenaars en

Lees verder »

Waar staat via ivak voor?

inspiratie

middels kunst en cultuur wil IVAK iedereen inspiratie bieden

verbinding

constant zoekt IVAK naar het maken van verbindingen tussen doelgroepen

actualiteit

IVAK houdt haar netwerk op de hoogte met alle actuele ontwikkelingen

kennis

IVAK deelt graag alle opgedane kennis met haar partners zoals lesaanbieders

Cultuurplatform Eemsdelta is een feit

Een Cultuurplatform is een regionaal overleg- en samenwerkingsverband van partijen uit het culturele veld. Denk hierbij aan (amateurkunst)verenigingen, culturele instellingen, cultureel ondernemers, musea, kunstenaars en aanbieders van cultuureducatie.

Op 15 november 2023 is Cultuurplatform Eemsdelta opgericht.

Cultuurplatform Eemsdelta is onafhankelijk en signaleert, initieert, brengt vraag en aanbod bij elkaar en adviseert de gemeente, de inwoners en het kunstenveld.

Omgekeerd is Cultuurplatform Eemsdelta een praktische ingang voor de gemeente tot het kunst- en cultuurveld; Cultuurplatform Eemsdelta draagt bij aan het formuleren en borgen van het cultuurbeleid van een gemeente.

Indien gewenst kan Cultuurplatform Eemsdelta een samenwerking aangaan met vertegenwoordigers uit de domeinen zorg en welzijn, onderwijs en toerisme om samenwerking en innovatie te stimuleren.

Cultuurplatform Eemsdelta bestaat uit een team van cultuurvertegenwoordigers uit de regio en komt 3 maal per jaar bij elkaar.

workshop Fondsenwerving door IVAK Academy & KultuurLoket

Fondsenwerving

Een goed idee, een mooi plan! Een groot concert, een locatietheatervoorstelling of een festival: hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden?

De workshop Fondsenwerving van het KultuurLoket geeft je handvatten om je fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken.

Inhoud workshop

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde: 

  • Financieringsmogelijkheden
  • Projectplan
  • Begroting en dekkingsplan
  • Fondsen benaderen
  • Financiële afhandeling

Details

  • Wanneer – 26 juni 2023
  • Tijd – 19:30 – 22:00 uur
  • Waar – Multifunctioneel Centrum (MFC) Kabzeël, Dijkstraat 77, Appingedam
  • Docent – Paul Waardenburg


Deelname is gratis.
Aanmelden kan vòòr 12 juni via deze link.

Opwierde – Kunstproject met 40.000 foto’s (deel 3)

Deel 3 Kunstproject in Opwierde-Zuid, wijk in Appingedam (gemeente Eemsdelta)

“Er gebeurt iets spannends in je wijk. Er wordt geschiedenis geschreven. Een hele wijk gaat over de kop. Dan probeer je dat een beetje vast te leggen” vertelde Kenny Buitendam vorig jaar. Kenny is fotograaf en initiatiefnemer van dit kunstproject in ontwikkeling.

We spreken regelmatig voor het project af en altijd bij Kenny thuis. Meestal staan de thee en koffie al klaar. We zijn nog net geen kind aan huis, maar we hebben ondertussen al wel alle drie een vaste zitplek veroverd rondom de salontafel in de gezellige, warme woonkamer. Op het moment dat we dat beseffen, schieten we alle drie in de lach.

Maar dan gaan we vol energie en met onze handen warmend aan een theeglas aan de slag. Er is nog meer dan genoeg te doen, we zijn nog lang niet uitgepraat en -gedacht. We proberen de droom van Kenny concreter te maken en we zijn het er al snel over eens dat de drie belangrijkste ingrediënten van het project zijn: foto’s, verhalen en wijkbewoners. Maar hoe gaan we de foto’s selecteren? En welke foto’s? Hoe gaan we ze laten zien? Wie wil zijn of haar verhaal met ons delen? Hoe vinden we deze verhalen? Kan een verhaal ook in de vorm van een gedicht? Of een tekening? En wat is nu een toffe manier om de andere bewoners van de wijk Opwierde-Zuid bij het project te betrekken? Kunnen we iets bedenken waardoor zoveel mogelijk bewoners uit de wijk mee willen doen?

Zoveel vragen, echter nog zonder antwoorden. Maar misschien hebben we al die antwoorden nu ook nog helemaal niet nodig! En krijgen we die als de wijkbewoners die mee willen doen ook een vaste zitplek rondom de salontafel gaan innemen. Dat betekent nog even geduld, want deze comfortabele extra zitplekken kunnen we pas organiseren na het subsidietraject, dat eerst nog gaat plaatsvinden. Stay tuned!

Dit project is een samenwerking tussen initiatiefnemer Kenny Buitendam en de stichtingen Cadanz Welzijn en IVAK.

NSA blok IV van start!

NSA blok IV loopt van maandag 22 mei t/m vrijdag 23 juni 2023.

Inschrijven kan t/m woensdag 19 april 2023.

Benieuwd wat de activiteiten precies inhouden?
Via bovenstaande link kun je ook het complete aanbod op onze website bekijken, uiteraard inclusief beschrijving!

Ook in dit blok kun je weer deelnemen aan allerlei toffe naschoolse activiteiten op verschillende scholen in de gehele gemeente Eemsdelta.

Wel iets leuks gezien maar helaas niet op jouw school?
Geeft helemaal niets want je bent van harte welkom op alle deelnemende scholen in de gemeente!