sociaal domein

kunst in het sociaal domein

IVAK werkt bij jou in de buurt – jouw sociaal domein – mee aan kunst- en cultuurprojecten in gemeente Eemsdelta.
Vanuit IVAK begeleidt onze cultuurcoach sociaal domein Ada Tolboom deze projecten.

Heb je een leuk idee? Ada denkt graag met je mee!
Denk hierbij aan hulp bij het schrijven van een projectplan, het vinden van subsidies of het vinden van samenwerkingspartners. 

“Samen de wereld mooier maken. Ieder vanuit zijn/ haar eigen kracht. Dat is waar ik energie van krijg, dat is waar ik het voor doe.” 

Maar wat is dan ‘kunst in het sociaal domein’?

Simpel gezegd: kunst en cultuur zorgen niet alleen voor plezier en groei, maar kan ook mensen bij elkaar brengen.

Door via IVAK mee te doen aan deze kunst- en cultuurprojecten bij jou in de buurt, wijk, dorp of stad maken we samen het wonen in Eemsdelta nóg leuker.

Voor en door inwoners dus!

Het belangrijkste doel van kunst in het sociaal domein is om via actieve cultuurparticipatie een mooiere en inclusievere samenleving in Eemsdelta te creëren.

“Cultuur is de levensstijl van een samenleving.”

 

Samen met JOU gaan we de samenwerking opzoeken met organisaties in het (culturele) netwerk zoals kunstenaars, bewonerscommissies, Cadanz Welzijn, jongerenwerk, Acantus, bibliotheek, de gemeente, te veel om allemaal op te noemen.

In samenwerking met deze lokale partners initieert onze cultuurcoach sociaal domein via IVAK kunstprojecten voor doelgroepen rondom maatschappelijke thema’s.

Deze thema’s kunnen zijn jongeren, armoede, eenzaamheid, aardbevingsproblematiek, nieuwkomers, krimp en bijvoorbeeld dementie.

Uiteraard vertellen we je graag over de projecten waar we nu mee bezig zijn. Kijk hier maar eens.