Krijg korting op je cultuurlessen

24 sep 2021 | Nieuws

Cultuur mee met het PCB!

Annemarie komt thuis van school en verteld haar moeder dat ze een super leuke musicalworkshop heeft gehad op school. Annemarie wil graag musicallessen gaan volgen. Ze heeft een flyer met informatie meegekregen van de docent, dat is handig. Volgende week start er een nieuwe cursus, gewoon bij haar op school!

De moeder van Annemarie twijfelt als ze ziet wat de cursus kost. Ook ziet ze hoe ontzettend enthousiast haar dochter is, en hoe graag zij die cursus wil volgen. Wat te doen?

In het geval van Annemarie is er een drempel als het om geld gaat. Met het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) wil IVAK deze drempel verlagen door een tegemoetkoming te geven in de leskosten van culturele lessen en cursussen.

Hoe werkt het?

Met het PCB geven we de kinderen in de Eemsdelta een eigen budget, waarmee ze een cursus of les op het gebied van kunst en cultuur kunnen gaan volgen.

Het eerste jaar is dit 30% korting op het les- of cursusgeld (met een maximum van €120,-*). En daarna nog eens 20% korting (met een max. van €80,-) op het tweede lesjaar!
*Het exacte bedrag is afhankelijk van de gekozen discipline en de lesvorm.

Je kunt gebruik maken van het PCB als:
• Je in de gemeente Eemsdelta woont
• Je tussen de 4 – 19 jaar bent
• Jouw docent je les geeft in de gemeente Eemsdelta

Het PCB kun je aanvragen via de website van IVAK »

Cultuur jij ook mee?!

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer