Persoonlijk Cultuur Budget

Wat is het?

Wil jij graag op muziekles, dansles, een musical- of theaterworkshop volgen of juist leren tekenen of schilderen?! Te gek!

Om dit te stimuleren kun je via IVAK gebruik maken van het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB). Hiermee krijg je het eerste lesjaar 50% korting op het les- of cursusgeld. Ga je nog een jaar door met je lessen? Dan ontvang je op je tweede lesjaar nog eens 30% korting!

Check de maximale bedragen per discipline onderaan deze pagina.

Hoe werkt het?

Meld je aan voor een les of cursus bij een docent. Zodra je de factuur hiervan hebt ontvangen, vul je het PCB-formulier in onderaan deze pagina. Wij controleren jouw aanvraag en berekenen vervolgens de hoogte van jouw Persoonlijk Cultuur Budget en maken het bedrag direct naar je over.

Wat zijn de maximale tarieven?

De maximale kortingen die wij per discipline aanbieden zijn gebaseerd op: aantal minuten per les, aantal lessen per jaar en of het gaat om individuele- of groepslessen.

Dans 1e lesjaar 50% korting tot maximaal € 100,- | 2e lesjaar 30% korting tot maximaal € 60,-

Beeldend 1e lesjaar 50% korting tot maximaal € 100,-| 2e lesjaar 30% korting tot maximaal € 60,-

Musical 1e lesjaar 50% korting tot maximaal € 150,-| 2e lesjaar 30% korting tot maximaal € 90,-

Theater 1e lesjaar 50% korting tot maximaal € 150,-| 2e lesjaar 30% korting tot maximaal € 90,-

Muziek 1e lesjaar 50% korting tot maximaal € 200,-| 2e lesjaar 30% korting tot maximaal € 120,-

Voor wie is het?

Voor alle jonge inwoners van Eemsdelta! Ben je op 1 september niet ouder dan 18 jaar? Dan kun je gebruik maken van het PCB. Oh, check eerst nog wel even of je docent daadwerkelijk lesgeeft in de gemeente Eemsdelta; dat is belangrijk!

Lid van een muziekvereniging?

Voor kinderen t/m 18 jaar die lid zijn van een muziekvereniging in de Eemsdelta heeft Stichting IVAK samen met Stichting Samenwerkingsverband voor Muziekonderwijs (SMO) en de muziekverenigingen een regeling getroffen. Het PCB voor deze kinderen wordt automatisch verrekend met de leskosten via hun eigen muziekvereniging.

Heb je nog vragen over het PCB?

Stuur dan even een mailtje naar cultuur@ivak.net en we helpen je graag verder!