Wethouder David ontmoet kunstenaars Zilveren Prokkel

9 nov 2023 | grenzeloos, Nieuws

Donderdag 9 november ontmoette wethouder David de Jong de kunstenaars die een Zilveren Prokkel hadden gewonnen. De wethouder feliciteerde namens de gemeente de kunstenaars met het behalen van dit succes.

Prokkel

Stichting Prokkel is een landelijke stichting die jaarlijks een aantal Gouden en Zilveren Prokkels uitreikt. Een Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking. De samenwerkende organisaties De Zijlen, Cosis, ’s Heeren Loo en IVAK hebben met hun project ‘Grenzeloos’ een Zilveren Prokkel gewonnen. Deze prijs ontvingen ze persoonlijk uit handen van demissionair minister Hugo de Jonge.

Diverse kunstwerken

De kunstenaars van de drie organisaties kwamen donderdag speciaal voor deze gelegenheid naar het ASWA-gebouw van stichting Cadanz in Appingedam. Zij lieten daar hun werk aan de wethouder zien. Het werk van de kunstenaars is divers: van schilderkunst tot gedichten, van druktechnieken tot kunst op kussens, van striptekenen tot ruimtelijke vormen van klei.

Project Grenzeloos

Het doel van het project ‘Grenzeloos’ is het meedoen in de samenleving en het creëren van zichtbaarheid voor de kunst van mensen met een beperking. Omdat aandacht voor talentontwikkeling op het gebied van kunst en cultuur ook voor hen erg belangrijk is. Tijdens het festival ‘Terug naar het begin’ is hiervoor een podium gerealiseerd in drie kerken.

Inclusievere kunstwereld

Wethouder David de Jong: “Fantastisch dat deze kunstenaars met het project ‘Grenzeloos’ de Zilveren Prokkel hebben gewonnen. Het maakt duidelijk dat de groeiende erkenning en waardering voor het werk van kunstenaars met een beperking bijdraagt aan een inclusievere en een meer diverse kunstwereld.” 

Meer berichten in: grenzeloos | Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer