Wat heb ik als lesaanbieder aan het PCB?

29 nov 2021 | nieuws

Foto: Richard Degenhart

De afgelopen weken is er veel aandacht gegeven aan het Persoonlijk Cultuur Budget, ook wel PCB genoemd. Via IVAK zijn op alle scholen in Eemsdelta PCB-kaartjes – met QR-code naar onze uitlegvideo – uitgedeeld aan kinderen en jongeren. Maar misschien denk jij wat heb ik daar nu aan als beeldend, dans-, theater-, muziekdocent?!

Het PCB is bedoeld om kinderen en jongeren te stimuleren culturele lessen of cursussen te gaan volgen. Ze kunnen een stimuleringskorting krijgen op de les of cursus van hun keuze via IVAK. Jij, als docent, hoeft helemaal niets te doen. Maar het PCB zorgt er wel voor dat jouw lessen of cursussen goedkoper zijn voor de leerling. Dat is natuurlijk ook voor jou, als docent, mooi meegenomen. De stimuleringskorting is voor beginnende leerlingen in hun eerste en tweede lesjaar. Hoe hoog de korting is en hoe de leerling de korting kan ontvangen kun je vinden op de website of via deze link: via-ivak.nl/pcb.

Meer berichten in: nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer