Waar zorg, welzijn en cultuur elkaar ontmoeten

4 okt 2023 | inspiratiemoment, nieuws

StudioT is een prachtig voorbeeld waar zorg/ welzijn en cultuur elkaar ontmoeten.

Rappen, schrijven, opnames maken, jezelf ontwikkelen, jezelf kunnen zijn – StudioT is een creatieve broedplaats in Selwerd (Groningen) waar dit allemaal kan en meer.
Tijdens de inspiratiemiddag georganiseerd door Zorg Innovatie Forum en KultuurLoket, afgelopen 28 september, vertellen een groep jongeren over de rol van StudioT in hun leven. Thema van deze middag: cultuur inzetten voor jongeren in zorg en welzijn.

StudioT is een plek in Groningen waar jongeren hun talent kunnen ontwikkelen, met de focus op hiphopmuziek.
Het is een muziekstudio met professionele opname apparatuur. Maar het is meer, het is ook een ontmoetingsruimte waar jongeren kunnen chillen, gamen, een plek waar ze altijd kunnen praten over onderwerpen waar ze mee zitten: school, thuissituatie, spijbelen, etc.

“Het is zoals thuis eigenlijk. Een soort familie. Vertrouwd. De cirkel om ons heen, hoe de begeleiders met ons omgaan. Ze nemen ons serieus”, legt één van de jongeren uit. De vertrouwensband is hoog, mede door de aanwezige begeleiding uit dezelfde cultuur en met dezelfde interesse.

StudioT is een samenwerking tussen: WIJ Groningen, Bslim, Sunny Selwerd, Noordstaat en VRIJDAG in de buurt.

Meer berichten in: inspiratiemoment | nieuws

terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer