Voorstelling via IVAK: Wolk in de klas

1 nov 2022 | nieuws

Dinsdagmorgen 07.10 uur: een bestelbusje rijdt over de Rijksweg van Groningen naar Appingedam, met als eindbestemming Kindcentrum OPwierde. Daar zullen de chauffeur en haar passagiers een schoolvoorstelling spelen. Maar voor het zover is: de bus zo dicht mogelijk bij de ingang van de school parkeren, alle kisten, dozen en tassen naar binnen brengen, de ruimte inrichten, muziekinstrumenten, microfoons en rekwisieten controleren, verkleden, even een kop thee… en dan los!

Ruim 70 kinderen van 4 en 5 jaar komen op hun sokken de ruimte binnen, om naar de voorstelling ‘Wolk in de Klas’ van theatergezelschap Het Houten Huis te gaan kijken.

De kinderen komen terecht in de burcht van Das. Er is iets met Das aan de hand, boven zijn hoofd hangt een donkere wolk. Overal waar hij gaat drijft die met hem mee. Soms valt er een miezerende regen uit waardoor Das bibbert van ellende. Als Vogel, Rivier en Zon langs komen warmt Das weer een beetje op. Langzaam wordt het lichter in zijn hoofd en kan hij zijn wolk van een andere kant bekijken.

De kinderen (en hun leerkrachten) genieten zichtbaar van de bijzonder sfeervolle muziek, van de zachte wol waar ze op zitten en liggen, van het spel door de spelers en van de mooie handpoppen. En een paar kinderen mogen ook echt meespelen: ze zorgen voor vallende regen en sneeuw én dragen later een grote zon, waardoor Das weer opvrolijkt.

Deze voorstelling is de tweede in een serie van vier die het onderwijsteam van IVAK dit schooljaar organiseert voor het basisonderwijs in de gemeente Eemsdelta.

Meer berichten in: nieuws

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Tijdens de zomervakantie is IVAK van maandag 22 juli tot maandag 2 september gesloten.   Een heel fijne vakantie toegewenst! 

Lees meer
langs de Mooie Muren van Stadskanaal

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

Helemaal in stijl vertrok de kersverse projectgroep Trots op je Thuis voor een street art excursie naar Stadskanaal, naar de 6 Mooie Muren van Stadskanaal. Doel: elkaar ontmoeten, beter leren kennen...

Lees meer
KIEK ONS Baaierm

KIEK ONS Baaierm

Bierum lijkt het einde van de wereld, maar voor ons, de jeugd in Bierum, is het juist het begin van de wereld en hier woont een heleboel leuke jeugd met allemaal verschillende interesses. Wij maken...

Lees meer