Vereniging van de maand: Showteam Revolution

3 apr 2024 | nieuws, Vereniging van de maand

Iedere maand gaat IVAK op bezoek bij een culturele vereniging in Eemsdelta. Deze keer Showteam Revolution in Delfzijl!

Hallo Jinny en Annegré, kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?
Mijn naam is Jinny Smidts. Ik ben jarenlang docent geweest van de twirlvereniging. Zo’n 12 jaar geleden heeft mijn dochter dit overgenomen en sinds die tijd ben ik voorzitter.
Ik ben Annegré Atzema en ik ben sinds 5 jaar de secretaresse van de vereniging. Ik ben betrokken geraakt bij de vereniging toen mijn dochter 7 jaar geleden ging twirlen.

Wat kunnen jullie vertellen over de vereniging zelf?
Dit jaar (2024) is het 23 jaar geleden dat wij als zelfstandige vereniging zijn gaan functioneren, nadat onze voorgaande vereniging ‘Christelijke Showband Havenkapel Delfzijl (CSHD)’ te weinig leden had om nog te kunnen bestaan. Aan deze omwenteling hebben we onze naam te danken, want ‘Revolution’ betekent namelijk ‘omwenteling’. En een omwenteling maak je ook met je baton wanneer je hem opgooit.
Onze vereniging bestaat uit 3 groepen, namelijk het C, B en A team. Het C team is vanaf 4 jaar, het B team is voor wat oudere kinderen en de iets gevorderden en het A team is voor gevorderden tot 25 jaar. We hebben momenteel rond de 30 leden.

Waar zijn jullie gevestigd en wanneer komen jullie bij elkaar?
De algemene trainingen zijn op woensdag in sporthal Bredeschool Noord aan de Waddenweg 4 in Delfzijl. Het C team traint van 16.00 – 17.00 uur, het B team van 17.00 – 18.00 uur en het A team van 18.00 – 19.00 uur. Voor de gevorderde leden is er ook een extra training voor solisten op de dinsdag in de Borg in Farmsum.

Zijn er voorwaarden waaraan je moet voldoen om lid te kunnen worden?
Voor het A team heb je al wel ervaring nodig om mee te kunnen komen. Voor het C en B team is dit niet vereist.

Wat bieden jullie een nieuw lid?
Wij zijn een hele leuke en gezellige club. Naast de wekelijkse training bieden wij solisten een extra training. Ook nemen onze leden deel aan wedstrijden en geven we af en toe een straatshow. We vinden het belangrijk dat we ook zichtbaar zijn/ blijven voor de inwoners van de gemeente.

Zijn jullie nog ergens naar op zoek?
We zijn niet specifiek ergens naar op zoek. Uiteraard is iedereen die wil twirlen van harte welkom! In alle teams is nog ruimte om te groeien.

Willen jullie iets bijzonders met ons delen?
Ons A team is onlangs 2e geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap. Zij hebben zich hiermee geplaatst als deelnemer voor de Champions Trophy in Houthalen (België) die in mei zal plaatsvinden.

Wat is jullie droom? Hoe zien jullie jezelf idealiter over 10 jaar?
Dat we dan nog net zo zijn als dat we nu zijn. Een gezonde en gezellige vereniging.

Ben je nieuwgierig geworden en wil je meer weten over deze vereniging? Neem dan een kijkje op hun website.

Meer berichten in: nieuws | Vereniging van de maand

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer