Vereniging van de maand: Line Dance Groep The J.E.A.N.S.

4 apr 2023 | nieuws, Vereniging van de maand

Iedere maand gaat IVAK op bezoek bij een culturele vereniging in Eemsdelta. Deze keer Line Dance Groep The J.E.A.N.S. uit Appingedam!

Hallo Nick, kun jij jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Nick Levinga. In 2008 ben ik begonnen als geluidsman en bestuurslid bij The J.E.A.N.S. en ben mede-oprichter van deze groep. Naast mijn rol als penningmeester ben ik sinds 2014 docent van deze groep en ook onderhoud ik de website en socials.

Wat kun je vertellen over de vereniging zelf?

Wij zijn dus Line Dance Groep The J.E.A.N.S. wij bestaan sinds 2008. Elke letter is een initiaal van de toenmalige oprichters. De vereniging bestaat op dit moment uit 25 leden. Hiervan zitten 14 leden in de beginnersgroep en 11 leden in de gevorderdengroep. De leeftijd varieert tussen de 17 – 81 jaar.

Beide groepen hebben hun eigen dansen, soms is er een dans die geschikt is voor beide groepen. We dansen op verschillende muziekstijlen, dus niet alleen op Countrymuziek. Zo is er voor ieder wat wils en bereik je een bredere groep.

Waar zijn jullie gevestigd, en wanneer komen jullie bij elkaar?

De lessen zijn op donderdagavond in Buurtgebouw ‘Westerdraai’ aan de Lisstraat 16 in Appingedam. De beginnersgroep heeft les van 18.30-20.00 uur en de gevorderdengroep van 20.00-22.00 uur.

Zijn er voorwaarden waaraan je moet voldoen om lid te kunnen worden?

Het is wel handig als je wat ritmegevoel hebt. En ook een richtingsgevoel is bij line dansen toch wel heel praktisch!

Wat bieden jullie een nieuw lid?

We zijn een laagdrempelige groep om bij aan te sluiten. Bij ons is het “je mag dansen, je bent niet verplicht”. Dit is om het dansen wel leuk te houden.
Iedereen heeft wel een dans die hij of zij niet leuk vindt, wij kunnen je dan niet verplichten om toch mee te dansen. Je bent er voor je eigen plezier. Gezelligheid staat bij ons voorop!

Naast de wekelijkse lessen organiseren wij ook workshops en wij willen in de toekomst ook weer demonstraties gaan geven zodra er tenminste 10 leden zijn die dit willen doen. Verder zijn we een democratische groep, met elkaar bepalen we de regels.

Zijn jullie nog ergens naar op zoek?

Natuurlijk willen wij ook graag nog meer leden. Voor de vloerruimte in huidige locatie is er wel een maximum van 25 leden per groep. We hebben dus in beide groepen nog ruimte om te groeien.

Willen jullie iets bijzonders met ons delen?

Twee leden hebben een spandoek gemaakt met de tekst “PAUZE!!”, omdat ik in hun optiek als docent nog wel eens wat te lang doorga, Ze vonden dat het na 20 minuten lessen al tijd was om pauze te houden. Dit doek hebben ze 1 les gebruikt. Men vond dit zo leuk, dat nu nog wel eens na de eerste 20 minuten “PAUZE!!” wordt geroepen.

Wat is jullie droom? Hoe zien jullie jezelf idealiter over 10 jaar?

Dat de groep zoals hij nu is dan nog bestaat.

Ben je nieuwgierig geworden en wil je meer weten over deze vereniging?
Neem dan een kijkje op hun website!

Meer berichten in: nieuws | Vereniging van de maand

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer