Update Belevingspad Biessumerbos

20 dec 2022 | nieuws

Unicef heeft een prachtig filmpje gemaakt over een project in ontwikkeling Belevingspad Biessumerbos én het project Kindvriendelijk Eemsdelta in Beweging die je onderaan kunt bekijken. Een mooi moment voor ons om de initiatiefnemer van het project Belevingspad Biessumerbos en de winnaar van de oproep “Laiverd, wat wils’t?” destijds, Matthijs Bos, op te zoeken.

Hiervoor belanden we in de wijk Fivelzigt van Delfzijl, tussen Delfzijl en Appingedam in. Het is geen toeval dat de initiatiefnemer in deze wijk woont, want je loopt vanuit deze wijk zo door de tunnel, onder het treinspoor, naar het Biessumerbos. Sandra, de moeder van Matthijs, doet glimlachend de deur open. Matthijs hangt al in de woonkamer en stelt zich een beetje verlegen maar met een stevige handdruk voor.

Matthijs (11 jaar) vertelt: “Ik vind het altijd heel leuk om te spelen in het bos, takken te verzamelen en dan hutten te bouwen.” Met zijn familie heeft hij veel gewandeld in de bossen, vooral in coronatijd. Ze hebben veel plekken gezien in Friesland en Drenthe. “We zijn zelfs een keer in Duitsland geweest.” meldt hij lachend. Ze zijn bijvoorbeeld ook bij het Struin- en Duinpad in Norg geweest met een kabelbaan en een slang om op te balanceren. “Waarom hebben wij niet zulke dingen in de buurt!?” is de reactie van Matthijs.

Op Facebook komt Sandra de oproep van “Laiverd, wat wils’t?” van IVAK tegen. Een oproep aan alle inwoners van de voormalige gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl, nu Eemsdelta, om wensen met betrekking tot hun leefomgeving met IVAK te delen. “Zullen we dat proberen? Misschien winnen we wel.” oppert Sandra.

Meer berichten in: nieuws