Even voorstellen: de jongeren van Theater Na de Dam Eemsdelta, Erfenis van de Stilte

1 mei 2024 | nieuws, Theater na de Dam

Eva Perdok (1e vanaf links)
“Ik ben Eva Perdok, ik ben 13 jaar en ik woon in Woldendorp. Ik doe mee aan ‘Erfenis van de Stilte’ omdat ik toneel heel leuk vind en de oorlog ook altijd al interessant vind. Vrijheid en vrede betekent voor mij: Zijn wie je bent of wilt zijn.”

Maaike Perdok (2e van links)
“Mijn naam is Maaike Perdok, ik ben 15 jaar en ik woon in Woldendorp. Ik doe mee aan ‘Erfenis van de Stilte’ omdat ik houd van theaterspelen en ik het leuk vind om nieuwe ervaringen op te doen. Vrijheid en vrede zijn heel belangrijk voor mij, want ik vind dat iedereen mag zijn en doen wat diegene wil. Dat mensen op basis van iets, waar ze zelf niks aan kunnen doen, worden uitgesloten en daardoor de vrijheid van hen wordt weggenomen, is heel oneerlijk. Ik vind het belangrijk dat we daarom blijven herinneren aan wat voor vreselijke dingen er toen zijn gebeurd en dat we daar dan van blijven leren. Door bepaalde dingen (waaronder de Tweede Wereldoorlog), blijven we hopelijk ook beseffen dat we juist die vreselijke dingen niet meer moeten doen en willen.”

Marlies Kuiper (3e van links, zittend in nis)
“Hey, ik ben Marlies Kuiper, ik ben 13 jaar en ik woon in Lalleweer. Ik doe mee aan ‘Erfenis van de Stilte’ omdat ik theater superleuk vind en de oorlog vind ik altijd al heel interessant. Ook vind ik dat men niet mag vergeten wat er toen is gebeurd en daarom moeten wij er af en toe aan worden herinnerd. We moeten blijven herdenken, omdat het niet vergeten mag worden, omdat het vreselijk was en eigenlijk nooit weer mag gebeuren. Daarom vind ik dit zo’n mooi project, want theater (wat ik zo leuk vind) wordt gecombineerd met een belangrijk onderwerp wat ook nog interessant is. Vrede betekent voor mij dat er rust is in de omgeving. Vrijheid is voor mij dat ik vrij kan doen wat ik wil.”

Zoey van der Wal (4e van links)
“Mijn naam is Zoey van der Wal. Ik ben 14 jaar oud en ik woon in Appingedam. Ik doe mee aan ‘Erfenis van de Stilte’ omdat ik zelf best geïnteresseerd ben in de Tweede Wereldoorlog. Theaterspelen vind ik ook echt superleuk. Ik vind het belangrijk dat de verhalen over de Tweede Wereldoorlog door worden blijven verteld, omdat zoiets ergs nooit meer mag gebeuren.”

Nina Klopstra (laatste rechts)
“Hoi, mijn naam is Nina Klopstra. Ik ben 17 jaar oud en ik woon in Appingedam. Ik doe mee aan ‘Erfenis van de Stilte’ omdat ik toneelspelen leuk vind en geïnteresseerd ben in de Tweede Wereldoorlog. Vrijheid en vrede betekenen voor mij dat ik mij geen zorgen hoef te maken over of ik wel eten heb en of ik wel veilig ben. Het is belangrijk om de oorlog te blijven herdenken omdat er mensen dood zijn gegaan, omdat ze hebben gevochten voor de vrijheid van ons land.”

Meer berichten in: nieuws | Theater na de Dam

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer