Theater na de Dam een groot succes!

11 mei 2022 | nieuws

Wanneer houdt iets op en wanneer begint de toekomst? Voor Theater Na de Dam zijn 7 Groningse jongeren onder leiding van theatermaker Tim van der Molen aan de slag gegaan met het maken van een voorstelling over wederopbouw: ‘RE:BUILDING’.

Op 4 en 5 mei hebben zij dit gespeeld op Landgoed DeCamping in ’t Zandt. Een muzikale, chaotische en speelse voorstelling over thuiskomen, herinneren en toekomstdromen. In een week tijd hebben zij – kamperend, met koude nachten op de camping – een indrukwekkende beeldende voorstelling neergezet. Ze trekken lijnen tussen het verleden en het heden, want wanneer houdt iets op en begint de toekomst? Wat gebeurt er als je thuiskomt na een traumatische gebeurtenis – zoals een oorlog – in een nieuwe wereld die nog veel op de oude lijkt?

En hoe herinneren we ons verleden? Die vraag is nu misschien wel belangrijker dan ooit.

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 34 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Dit project is tot stand gekomen via IVAK in samenwerking met De Noorderlingen, NNT en Theater Na de Dam.

Meer lezen? https://dvhn.nl/cultuur/Theater-in-t-Zandt-als-Theater-na-de-Dam-27656677.html

Meer berichten in: nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer