Start van het jubileumjaar van het Ostfriesische Chorverband

25 apr 2022 | nieuws

Het Ostfriesicher Chorverband is opgericht in 1862 en bestaat dit jaar 160 jaar. Zaterdag 23 april is dit jubileumjaar feestelijk geopend met onder anderen een optreden van verschillende koren In Rahe aan de Upstallboom.

Er waren verschillende sprekers, waaronder prominenten uit de Duitse politiek en korenbonden aanwezig. Zo was onder anderen Frau dr. Gitta Conneman uit de Bundestag aanwezig die een indrukwekkend verhaal hield over de impact van koren in de samenleving. Ook in Duitsland staan koren onder druk, ook in Duitsland zie je dat de interesse voor het verenigingsleven terugloopt, terwijl het verenigingsleven ook in Duitsland een belangrijke rol speelt in onze samenleving. Mensen komen samen, ontmoeten elkaar, sluiten vriendschappen.

Het Ostfriesicher Chorverband heeft via IVAK de samenwerking gezocht met koren in de gemeente Eemsdelta. Vier koren uit Eemsdelta gaan in september meedoen aan een uitwisseling waar we onder anderen gezamenlijk gaan zingen op de dijk aan de Dollard. Naast de uitwisseling willen we ook kennis overdragen aan elkaar. We willen van elkaar leren. Daarvoor worden workshops georganiseerd.

De komende jaren gaan we door met de samenwerking met het Ostfriesischer Chorverband en gaan zoeken naar wegen om zingen in het bijzonder en verenigingsleven in het algemeen meer onder de aandacht te brengen.

Meer berichten in: nieuws

terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer