Samenwerken voor goed cultuuronderwijs

18 jul 2023 | nieuws

Genieten van een voorstelling op school, een stadswandeling maken, met waterverf experimenteren – voorbeelden van mooi en betekenisvol cultuuronderwijs.
De basisscholen in gemeente Eemsdelta weten hoe belangrijk cultuuronderwijs is voor de ontwikkeling van kinderen. IVAK, dé culturele netwerkorganisatie van Eemsdelta, faciliteert en stimuleert scholen hierin.

Om deze goede samenwerking te bekrachtigen, tekenden vertegenwoordigers van Noorderbasis (scholen met de Bijbel), stichting Primenius (katholieke scholen) en van Renn4 (speciaal onderwijs) op 13 juli 2023 een convenant met IVAK.

Eerder legden IVAK en de scholenorganisaties Marenland (openbaar onderwijs) en Noordkwartier (christelijk onderwijs) eenzelfde partnerschap vast. 

2023 07 tekenen convenanten K&C Marieke Vegt en IVAK Harry Koning (handen schuddend)

In deze convenanten is vastgelegd dat de scholen zorgdragen voor structureel kunst- en cultuuraanbod (met een doorgaande lijn van groep 1 t/m groep 8).
IVAK ondersteunt de scholen bij de uitvoering van hun cultuuronderwijs door middel van bemiddeling en advies op het gebied van culturele aanbieders in Eemsdelta en de noordelijke provincies. Daarnaast adviseert IVAK de scholen over de mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering van het schoolteam of individuele leerkrachten.
De interne cultuurcoördinator speelt hierbij een belangrijke rol.

De provinciale organisatie K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, en IVAK hebben hun samenwerking herbevestigd. Doel van deze samenwerking was èn is om een goede basisinfrastructuur te creëren en te onderhouden voor de ondersteuning van cultuuronderwijs in gemeente Eemsdelta. Met een goede afstemming tussen gemeentelijke en provinciale taken profiteren scholen optimaal van de expertise van beide organisaties.

Meer berichten in: nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer