Samen op de Campus = samen ontdekken!

8 sep 2022 | nieuws

Foto: workshop Samen kunst maken door Richard van Rijswijk 

De scholen zijn weer begonnen. Campus Eemsdelta staat dan misschien nog deels in de steigers, toch is het gebouw al open en hebben sinds de eerste schoolweek al veel jongeren stappen mogen zetten in dit bijzondere complex. En is de energie van de jongeren, ondanks de steigers, al door de hele Campus aanwezig. Veel lokalen, kantoorruimtes en de kantine zijn al gebruikt. En een grote bijdrage aan de positieve energie is een programma van twee dagen met ruim 30 verschillende workshops. 
 
De vier scholen voor voortgezet onderwijs en mbo die op de Campus Eemsdelta worden gehuisvest zijn: George Martens School, Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, Theda Mansholt College en Noorderpoort. De scholen bieden samen dit 2-daagse programma aan; een proeverij aan workshops. Wat een mooie start van het nieuwe schooljaar: een moment om je vrienden terug te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en dan samen leuke dingen te ondernemen en ontdekken.  
 
Tijdens deze 2-daagse, afgelopen 1 en 2 september, waarbij de zon zich van haar beste kant liet zien, nemen alle ongeveer 1400 leerlingen deel aan allerlei workshops op het gebied van sport, sociaal-emotioneel en kunst & cultuur. De jongeren hebben per dag kennisgemaakt met 5 tot 6 verschillende workshops. Onbekende spieren werden gebruikt, de voeten kwamen van de vloer, er vond zelfreflectie plaats en het creatieve brein werd ook geactiveerd. Workshops met titels als Bubbling 2.0, Grenzen verleggen, Boekje maken, Rap & sing-a-song writer, Sleutelbewaarderspel, Kickboksen, Bootcamp en bijvoorbeeld Samen kunst maken vulden de dagen. 
 
Het waren twee succesvolle, maar ook intensieve dagen voor zowel de jongeren als de workshopleiders. Tegelijkertijd voor de organisatie een mooie voorbereiding en oefening op dat wat nog komen gaat: de JongerenTop op 7 oktober en aansluitend het naschoolse programma Vibes. Jongerenwerk Barkema & De Haan, Sport4Connect, JongerenTop zijn samen met IVAK ook gevraagd om deze dag te organiseren en het naschoolse programma Vibes te coördineren en uit te voeren.

Meer berichten in: nieuws