Project Grenzeloos – René van Houwelingen en Michael Schuring – Cosis

26 apr 2023 | Grenzeloos, nieuws

“We werken veel samen. We maken leuke dingen. Het is gezellig. Af en toe een beetje lol, hoort erbij!” vertelt René.
De afgelopen periode zijn René en Michael erg druk geweest met de kerkopdracht. In het atelier van Cosis (Appingedam) wordt trouwens door iedereen hard gewerkt aan deze opdracht: van gedichten, visitekaartjes, tot aan het maken van kussens en nog veel meer. Overal zie je de kerk van Holwierde terug, vanuit verschillende perspectieven, gemaakt door verschillende kunstenaars.

Michael Schuring en René van Houwelingen

foto Jan Westerhof

 

Het vrolijke duo werkt zowel met de kleine, als de grote pers. En ze weten precies hoe ze die apparaten moeten gebruiken. De kaartjes met de kleine pers. En de tassen en kussens met de grote pers. Voor de grote pers heb je “Hele goede kracht voor nodig”, vertelt Michael.

Tijdens het festival Terug naar het begin hopen ze veel te verkopen. “Dan komen we hier op het atelier”, vertelt René. “Atelier”, herhaalt Michael zachtjes. “Om nog wat te drukken”, zegt René. “Spaarpotje”, fluistert Michael: “Voor het atelier. Voor verf, papier, lijsten.” Of gaan ze misschien sparen voor een nog grotere pers? Ze vragen zich even hardop af of dat past, maar dan reageert Michael enthousiast: “Jaaaaa, dat denk ik wel!”

In het weekend van Terug naar het begin is het Cosis atelier open en gaan René en Michael live drukken voor de bezoekers aan het atelier, want … “Wij zijn de drukkers!”

Meer berichten in: Grenzeloos | nieuws