Project Grenzeloos – Melanie Mus – Cosis

18 apr 2024 | Grenzeloos, nieuws

Het is druk in het atelier van Cosis in Appingedam. Een paar kunstenaars zijn aan het overleggen over hun werk, maar de meesten zitten aan de lange tafel; het is namelijk pauze. Melanie Mus (24 jaar) zit aan de kop van de tafel, ze glimlacht verlegen en zwaait.

“een fantasiedier als logo”

“Ze hebben mij gevraagd om een fantasiedier te maken voor het logo van Grenzeloos. Ik maak wel vaker een dier of een fantasiedier en dan zie je er wel eens iets anders in”, vertelt Melanie. Zij werkt elke dinsdag en donderdag in het atelier. Voor deze opdracht heeft ze nog twee andere schetsen gemaakt, maar na het inkleuren sprong deze eruit. “De een ziet er een specht in, door die lange neus. Een ander ziet een muis. Of een konijn. Ik weet niet wat ik erin zie. Ik vind het ook wel op een paashaasding lijken.”

“je kan er heel veel mee doen”

Waarom past dit logo eigenlijk bij Grenzeloos? “Je kan er heel veel mee doen”, reageert Melanie. En dat is zo, hij kan dingen zeggen, voorwerpen dragen of vasthouden. In het atelier hangt zelfs al een afdruk waar hij een vrolijke feestmuts op heeft. Melanie krijgt alleen maar positieve reacties op haar fantasiedier. “Ik vind het leuk, ik ben heel bescheiden, dus ik doe er niet zo enthousiast over, maar stiekem vind ik het wel heel leuk, hoor. Ik laat het niet merken, maar eigenlijk ben ik er wel trots op.”

Het is dan ook een uniek en zeer origineel logo, bedacht door een ware kunstenaar.
“Ja, dat vinden ze wel. Ik ben eigenlijk helemaal niet creatief. Misschien nu geworden door dit.”

Meer berichten in: Grenzeloos | nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer