Noodfonds energiekosten voor maatschappelijke organisaties

8 dec 2022 | nieuws

Heb jij ook te maken met stijgende energielasten?

De gemeenteraad van Eemsdelta heeft een noodfonds ingericht om o.a. verenigingen, koren, korpsen, ateliers of stichtingen die te maken hebben met stijgende energielasten te ondersteunen. Dus, zijn de energielasten bij jouw vereniging ook gestegen? Misschien kom je dan in aanmerking voor een bijdrage uit het noodfonds!

Wat houdt deze subsidie in?

Het fonds ondersteunt verenigingen en stichtingen in 2022 en 2023 financieel bij het betalen van de energierekening. Aanvragers ontvangen 75% van de prijsstijging van energie over de periode oktober 2022 tot en met december 2023 (prijsverschil ten opzichte van 1 juli 2021.).

Hoe kun je het aanvragen?

Het aanvragen van de subsidie voor de gestegen energielasten kan op drie momenten en met terugwerkende kracht vanaf oktober 2022. De drie subsidieperiodes zijn:

– Oktober tot en met december 2022 (dit kan aangevraagd worden tot en met 12 februari 2023)

– Januari 2023 tot en met juni 2023 (dit kan aangevraagd worden tot en met 12 augustus 2023)

– Juli 2023 tot en met december 2023 (dit kan aangevraagd worden tot en met 12 februari 2024)

Ga voor het digitale aanvraagformulier en meer informatie naar: Subsidieregeling energiekosten voor maatschappelijke organisaties | Gemeente Eemsdelta

Verduurzaming gebouwen

Daarnaast kun je subsidie aanvragen voor het verkrijgen van een maatwerkadvies voor de verduurzaming van gebouwen (EPA-advies). Deze subsidie kan tot 1 januari 2024 worden aangevraagd. Informatie hierover kun je ook vinden op de site van de gemeente Eemsdelta.

Meer berichten in: nieuws

terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer