Nieuw gebouw Samenwerkingsschool de Kronkelaar

11 feb 2022 | Nieuws

Deze blog is geschreven door Mandy Hiemstra, icc’er op Samenwerkingsschool de Kronkelaar in Wagenborgen.

Sinds november 2020 krijgen de kinderen van de Kronkelaar onderwijs in een nieuw schoolgebouw. Het gebouw staat op het terrein van Groot Bronswijk, tot 2006 een psychiatrisch centrum.  Het terrein is nog in ontwikkeling. Er staan enkele tiny houses, de dokterspraktijk is er net geopend en ook zijn er diverse kavels verkocht naast de school. Tegenover de school is een dierenpark waar de jonge kinderen geregeld even een broodje brengen.  

Wij zijn erg trots op de mooie school die we hebben gekregen om in te spelen en te leren. In het schoolgebouw hebben alle groepen een apart klaslokaal en is er gelegenheid op de gangen om groepsoverstijgend te werken. Door corona is dat nu niet mogelijk, maar we gaan dit zeker weer oppakken wanneer het kan.

We zijn net begonnen met een nieuw thema ‘de ruimte’. Op de leerpleinen is het thema goed zichtbaar. Er zijn diverse hoeken, er hangen planeten en een stiltelokaal is omgetoverd tot ruimtelokaal. We hebben de mogelijkheid om een thema vanuit allerlei invalshoeken vorm te geven, en om het werk van de kinderen op te hangen. Zo gaat het thema leven bij de kinderen en spreekt het tot de verbeelding.

Ook heeft de school een eigen gymlokaal, twee stilteruimtes en een ruim handvaardigheidslokaal. Het gebouw en het terrein eromheen lenen zich er uitstekend voor om samen te werken en bewegend en ontdekkend te leren. Hier worden de kinderen heel enthousiast van.

Door de ruimte die de kinderen hebben om te spelen en te werken ontstaat er een bepaalde rust in de school. Ook het buitenspelen gaat in harmonie. Er is voldoende speelmogelijkheid in de pauze de energie kwijt te kunnen.

De kinderen van de Kronkelaar gaan met plezier naar school. Het nieuwe schoolgebouw heeft hier zeker aan bijgedragen. Ook op cultureel gebied is er ruimte ontstaan om thema’s groot neer te zetten zodat het gaat leven bij de kinderen. De belevingswereld van de kinderen wordt hierdoor erg gestimuleerd. 

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer