Kunst in het sociaal domein

24 sep 2021 | nieuws

Door actief bezig te zijn met kunst ontwikkel je vaardigheden om de uitdagingen van het leven aan te kunnen en het zorgt ervoor dat iemand zingeving ervaart. Kunstenaars, met hun getrainde verbeeldingskracht en open geest, bedenken frisse ideeën, komen met nieuwe perspectieven en leggen onverwachte verbindingen.

Tijdens culturele activiteiten ervaren mensen plezier, leren nieuwe vrienden kennen en is er een positieve sfeer! Zelf iets maken en bijdragen aan een creatieproces levert zelfvertrouwen op en een besef van eigenwaarde. In kunstprojecten mag je spelen en ontdekken: goed of fout doen er niet toe. Dit kan een welkome afwisseling en aanvulling zijn op de behandeling binnen zorg en welzijn die meestal vertrekt vanuit het probleem.

De Cultuurgastjes

Iedereen die via IVAK meewerkt aan kunst- en cultuurprojecten in het sociale domein in de gemeente Eemsdelta is een Cultuurgastje! Deze projecten worden geleid door ons eigen Cultuurgastje Jurgen van Tolie – coördinator kunst in het sociaal domein.

Het belangrijkste doel van de Cultuurgastjes is om aan de hand van actieve cultuurparticipatie een mooiere en inclusievere samenleving in Eemsdelta te creëren.

Dat doet IVAK samen met organisaties uit Eemsdelta die werkzaam zijn binnen het sociaal domein en via IVAK wordt het culturele netwerk ingezet om deze projecten te realiseren.

Lees meer over de Cultuurgastjes »

Foto: Rick Biemolt & Myrthe van der Heide

Meer berichten in: nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer