Cultuurgastjes

Wie zijn de Cultuurgastjes?

Iedereen die via IVAK meewerkt aan onze kunst- en cultuurprojecten in de gemeente Eemsdelta is een Cultuurgastje! Deze projecten worden geleid door ons eigen Cultuurgastje Ada Tolboom – coördinator kunst in het sociaal domein.

Maar wat is dat dan ‘kunst in het sociaal domein’? Simpel gezegd: kunst & cultuur zorgen niet alleen voor plezier en groei, maar kan ook mensen bij elkaar brengen. Door via IVAK mee te doen aan deze kunst- en cultuurprojecten bij jou in de buurt, wijk, dorp of stad maken we samen het wonen in Eemsdelta nóg leuker. Voor en door inwoners dus!

Foto: Bert Olivier

Hoe word je één van de Cultuurgastjes?

Wanneer je je kunt aanmelden voor een project van De Cultuurgastjes, kun je dat op deze pagina lezen, dus houd het zeker in de gaten!

Heb je een goed idee voor een nieuw of bestaand project of wil je sparren over een vraagstuk dat aansluit bij De Cultuurgastjes, stuur dan een e-mail naar cultuurgastjes@ivak.net. Ada denkt graag met je mee!

Waarom het idee van de Cultuurgastjes?

Het belangrijkste doel van de Cultuurgastjes is om aan de hand van actieve cultuurparticipatie een mooiere en inclusievere samenleving in Eemsdelta te creëren.

Dit doen wij door de samenwerking op te zoeken met welzijnsorganisaties als Cadanz Welzijn, jongerenwerk en de bibliotheek. In samenwerking met deze lokale partners initiëren de Cultuurgastjes via IVAK kunstprojecten voor doelgroepen rond maatschappelijke vraagstukken in Eemsdelta waarbij het cultuurnetwerk van IVAK ingezet wordt. Maatschappelijke vraagstukken kunnen bijvoorbeeld gaan over de aardbevingsproblematiek, nieuwkomers, jongerenwerk, armoede, eenzaamheid, krimp en dementie.