JongGOUD Journaal

27 okt 2021 | Nieuws

Foto: Egbert Euser

JongGOUD Eemsdelta had maandag een activiteit in de bibliotheek in Appingedam, waarbij kinderen het nieuws mochten maken. Ze gingen op bezoek bij de lokale omroep Eemsdelta en mochten een artikel voor de Eemsbode maken.

Hier volgt de bijdrage, geschreven door Carlijn (9) en Tygo (9).

‘Op 18 oktober organiseerde JongGOUD samen met Biblionet Groningen een activiteit waar kinderen nieuws mochten maken. Eerst hebben we even kennis gemaakt. Toen begon er een workshop.

Eerst hebben we geleerd wat nieuws is. Iets is nieuws als het niet vaak gebeurd of als het met een belangrijk iemand gebeurd. Ik (Carlijn) had laatst een ongeluk op de fiets. Dat deed erg zeer! Mijn been was tussen de spaken gekomen en toen was mijn been gebroken. Maar, dit is geen nieuws. Maar als het bij koning Willem Alexander gebeurd, dan is het wel nieuws! Ook hebben we geleerd over Fake News. Fake news is nieuws dat nep is.

Daarna zijn we naar radiostation omroep Eemsdelta gegaan. Daar mochten we live praten op de radio, in ons eigen programma “de Tygo en Carlijn Show”. We kregen ook een echte koptelefoon op. Samen met Maja hebben we een uur radio gemaakt. Het vragen stellen aan mensen was erg leuk. Ook kregen wij een rondleiding, die was ook erg leuk!

In de kerstvakantie komt er weer een activiteit waar nieuws wordt gemaakt. Dan komen wij weer!’

Wil jij ook nieuws maken en net als Tygo en Carlijn op bezoek bij de radio? Stuur dan een mailtje naar activiteiten@eemsdelta.nl.

Bron: De Tygo en Carlijn Show! | Eemsbode

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer