Jonge talenten ontdekt via Open Podium op school

15 jan 2022 | Nieuws

Deze blog is geschreven door Els Stoepker, directeur van de openbare Jenaplanschool De Wilster in Middelstum.

Op De Wilster vieren we iedere week, met de hele school, wat we geleerd hebben. De kinderen spelen op een instrument, lezen voor, leggen uit waar ze aan werken, kortom ze laten zien wat ze kunnen en waar ze goed in zijn. Zo ontstaan er de mooiste dingen.

Doordat kinderen vanaf dag één op het podium staan gaat het presenteren hen goed af. De kinderen zijn eigenaar van hun optreden en de leerkracht ondersteunt het kind om er een mooie presentatie van te maken.

Een meisje uit groep vier heeft interesse voor piano spelen. Ze is een lief, rustig meisje en ze treedt niet vaak op de voorgrond. Op een dag kruipt ze achter de piano, die op een centrale plek in de school staat, en oefent een prachtig stuk muziek.

Langzaam komen er steeds meer kinderen om haar heen staan. Ze krijgt een daverend applaus, alle kinderen zijn onder de indruk. Ze is nu hard aan het oefenen om op de viering een concert te geven. 

Er is een talent ontdekt!

Een van onze doelen is dat kinderen hun presentatiemogelijkheden verbeteren. Dat ze met kunstzinnige middelen anderen weten te raken en te ontroeren vinden we ook belangrijk. Het Open Podium helpt ons als school die doelen te realiseren.

Els Stoepker – directeur De Wilster (foto: Reyer Boxem)

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer