Hoe werkt kijken naar kunst?

5 sep 2022 | Nieuws

Het afgelopen jaar heeft het onderwijsteam van IVAK twee schoolvoorstellingen georganiseerd voor kinderen op de basisscholen in Eemsdelta. En dit schooljaar gaan we daar mee door: nu voor alle groepen van het basisonderwijs. 

Dat doen we omdat scholen en hun cultuurcoördinatoren aangeven dat ze dat belangrijk vinden. Kinderen komen zo in aanraking met de verbeeldingskracht van theatermakers. Het resultaat daarvan zet je aan het denken, laat je lachen, doet je misschien de wenkbrauwen fronsen, of laat je stil zijn. Je wordt er door ontroerd of laat je in verwarring achter. Theater laat je anders naar de wereld kijken maar ook anders naar jezelf en de mensen en dingen om je heen.  

In dit filmpje legt professor Erik Scherder o.a. uit wat er in je hersenen gebeurt als je naar een theatervoorstelling kijkt of wanneer je met kunst en cultuur bezig bent als je zelf creatief bent.

Het beleven van kunst zet de hersenen van kinderen in beweging en die belangrijke boodschap delen wij als IVAK graag!

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer