Hoe was ‘IVAK Academy lost op!’?

19 apr 2022 | Nieuws

Tijdens de IVAK Academy op woensdag 13 april kwamen vier creatieve ondernemers uit Eemsdelta – Paula Biemans, Petra Bos, Evert Scholten en Janna Bathoorn – bij elkaar om na te denken over de vraag: Hoe kunnen wij de Dijkstraat in Appingedam aantrekkelijk aankleden?

We werden hartelijk ontvangen door een aantal mensen van de winkeliersvereniging en mochten werken in de winkel Wol&Zo van Marianne Hoffman. Na een korte wandeling door de Dijkstraat en het bevragen van de winkeliers naar hun wensen en gedachten konden de creatieve ondernemers met elkaar komen tot vier ideeën.

Zij ondervonden dat de Dijkstraat al een hele mooie straat is van zichzelf en er al veel winst wordt behaald door op te ruimen. Er zijn bouwers aan het werk in het kader van de versterkingsoperatie, maar dat is juist iets positiefs en niet iets om te verbloemen. De vier ideeën in het kort:

  1. Aantrekkelijke entree’s maken aan beide uiteinden van de straat.  
  2. In panden waar aan gewerkt wordt: zie de mensen werken.
  3. Maak een feestje van de koopavond, bijvoorbeeld 1 x per maand.
  4. Verbloem het bouwproces niet.  

Hopelijk worden de ideeën snel werkelijkheid in de Dijkstraat!

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer