Highlights van 2021

27 dec 2021 | nieuws

Aan het einde van het seizoen kijk je graag even terug. COVID-19 hield ons in haar greep, maar desondanks zijn we binnen de culturele sector in de gemeente Eemsdelta heel actief geweest – daarom lichten we hieronder een aantal highlights van dit jaar uit:

In het begin van 2021 zaten we in een lockdown; via IVAK zijn er toen veel workshops georganiseerd in de noodopvang. Met NSA en de Toefkes werd er via lokale cultuuraanbieders een geheel nieuw digitaal aanbod ontwikkeld en aangeboden. Veel leerlingen namen deel aan die digitale workshops.

Daarnaast waren er zes leerlingen uit de gemeente Eemsdelta ambassadeur voor de Kinderbiënnale van het Groninger Museum. In de zomervakantie kregen meer dan 3500 kinderen via IVAK het culturele doeboek vol met culturele activiteiten voor de zomer aangeboden van de docenten uit de NSA en Toefkes.

Er zijn in 2021 in samenwerking met de basisscholen 18 cultuurlokalen gekomen, verspreid over de gehele gemeente.

Met de muziekverenigingen en de gemeente zijn afspraken gemaakt over de ondersteuning van muzieklessen bij de verenigingen. 

Het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) heeft weer veel leerlingen over de brug getrokken om te beginnen met dans-, theater-, beeldende- en muzieklessen.

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan activiteiten in het naschoolse aanbod en de Toefkes.

IVAK is in samenwerking met K&C begonnen met workshops om lokale cultuuraanbieders te leren hoe ze projecten voor scholen kunnen ontwikkelen en de projecten worden gepresenteerd aan de scholen.

En wat te denken van de nieuwe website van IVAK, waar je onder anderen via de Cultuurmatch kunt zoeken naar een pianodocent of dansschool, en waar je via de nieuwsbrief steeds op de hoogte wordt gehouden van wat er speelt.

Ondanks alle negatieve gevolgen van COVID-19 voor de culturele sector zien we ook dat de aandacht voor kunst en cultuur toeneemt en het belang van kunst en cultuur meer wordt gezien  IVAK hoopt op een nieuw jaar waar weer meer mogelijk is, waar de deuren weer open mogen gaan. Waar we elkaar weer mogen ontmoeten en we weer intensief kunnen genieten van kunst en cultuur.

Het IVAK-team wenst iedereen fijne feestdagen en een heel gelukkig 2022!

Meer berichten in: nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer