Het PCB nu nog verder verhoogd!

12 dec 2022 | Nieuws

Het Persoonlijk Cultuur Budget (PCB) is een stimuleringsbudget om deelname aan culturele lessen en workshops in de vrije tijd laagdrempeliger te maken. Deze regeling is bedoeld voor alle kinderen en jongeren in de gemeente Eemsdelta tussen de 4 en 19 jaar.

Vanaf dit schooljaar bedraagt de tegemoetkoming voor het eerste lesjaar 50% van de les- of cursuskosten (tot een maximumbedrag van € 200,-) en het tweede lesjaar 30% (tot een maximumbedrag van € 120,-)!

Alle schoolgaande kinderen en jongeren ontvangen deze week via de scholen binnen Eemsdelta een QR-kaartje met daarop een QR-code die leidt naar een filmpje met meer informatie over het hoe het PCB aangevraagd kan worden.

Het filmpje is via deze link te bekijken.

Geef jij culturele lessen in Eemsdelta en heb jij cursisten tussen de 4 en 19 jaar? Wijs dan deze cursisten op het PCB! Zo kun jij laagdrempeliger jouw lessen aanbieden.

Voor vragen en voor het aanvragen van QR-kaartjes die je kunt uitdelen aan jouw cursisten kun je contact met ons opnemen via cultuur@ivak.net 

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer