Het is Kinderboekenweek!

13 okt 2021 | nieuws

Elk jaar staan op basisscholen kinderboeken centraal tijdens deze week in oktober. Dit jaar is het thema: Worden wat je wil.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. En met cultuuronderwijs kun je die dromen verbeelden! Door na te spelen wat je wilt worden,  er muziek bij te verzinnen, door erover te filosoferen of iets met je handen te maken: kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron voor inspiratie.

Ook op de scholen in Eemsdelta staat dit onderwerp centraal, zo vlak voor de herfstvakantie en prikkelen groepsleerkrachten, vaak met hulp van gastdocenten, de fantasie van kinderen.

Een volgende keer ook aan de slag met een specialist in de klas? Hier vind je meer gastdocenten via IVAK.


Kinderboekenweek 2021 is van woensdag 6 t/m zondag 17 oktober.

Meer berichten in: nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer