Gastdocent vertelt: muziekles op school

8 apr 2022 | Nieuws

Roy McKaren is eigenaar van Muziekschool About Music, met o.a. een vestiging in Appingedam. Hij vertelt in deze blog over zijn ervaringen als gastdocent muziek op basisscholen in Eemsdelta.   

“Kinderen enthousiast maken voor muziek is een belangrijke drijfveer voor mij om op scholen muziek te geven.   

Ik ben tijdens een lockdown op basisschool De Farmsumerborg begonnen, waar ik online les gaf op djembé en ukelele. Onze samenwerking bleef ook na die tijd, waardoor ik nu kleinere groepjes kinderen les geef op verschillende instrumenten.

We geven ook naschoolse lessen. Dit is altijd erg leuk om te doen, de kinderen zijn enorm enthousiast en er hangt altijd een prettige sfeer. Deze school geeft veel ruimte om de lessen naar eigen inzicht in te vullen, wat fijn is.

Ik bied vaste workshops en lessen aan waaronder zingen, emmerdrummen, djembé, piano, gitaar en ukelele. Meestal leer ik de kinderen van tevoren een stukje geschiedenis over het instrument. Zo waren ze bijvoorbeeld erg verbaasd dat trommels en djembés vroeger werkten als een soort mobiele telefoons.  

Ik spoor de leerlingen zoveel mogelijk aan om thuis te oefenen. Hiermee hoop ik de kinderen enthousiast te maken om later zelf te gaan zingen of een instrument te leren bespelen.” 

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer