Gastdocent over: IVAK Academy

15 okt 2021 | Nieuws

Gemma Inklaar-Bos (foto) van Bos vol Mogelijkheden is gastdocent theater voor het onderwijs via IVAK en was aanwezig bij de laatste IVAK Academy.

Op woensdag 15 september vond er in het prachtig oude kerkje van Garrelsweer een inspiratiebijeenkomst plaats van het IVAK. 

Met als doel om ICC-ers in de omgeving nieuwe cultuur-activiteiten op te laten doen en deze in te zetten op scholen in de omgeving.

Deze keer was alles in het kader helemaal van de Kinderboekenweek met als Thema: ”Worden wat je wilt’.

Verscheidene enthousiaste sprekers waren aanwezig, waarbij de nieuwste kinderboeken uit de kinderboekenweek werden gepresenteerd. 

Waaronder een filosofiejuf die vertelde over hoe je kunt filosoferen met kinderen, een beeldend kunstenares die met oude typmachines en water-oplossend papier brieven schrijft aan het strand, een enthousiaste gitaardocent en ikzelf als theaterdocent waarbij de hele zaal in beweging werd gezet met een paardenrace en normale gebruiksvoorwerpen omgezet werden in iets totaal anders. Nooit geweten dat een gootsteenontstopper ook prima als borrelnootjesschaal door kan! Met veel hilariteit tot gevolg.

Na afloop heb ik veel enthousiaste reacties ontvangen en contacten gelegd met o.a. OBS De Zandplaat voor het aanbieden van Toefkes (naschoolse activiteiten via IVAK) en mogelijk nog wat vervolgworkshops Theatersport. Hier zal ik met de bovenbouw aan de slag gaan met improvisatietheater.

Kortom: een geslaagde middag en ik kijk ontzettend uit naar de theaterlessen!

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer