Fonds voor Cultuurparticipatie

21 feb 2022 | Nieuws

Op de site van het Fonds voor Cultuurparticipatie staan weer nieuwe subsidieregelingen. We lichten als IVAK er eentje uit:

Cultuurmaken is namelijk voor iedereen, daar hoef je geen professional voor te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Wie je ook bent of wat je ook doet, het FCP steunt graag jouw ontwikkeling: of je je palet nou wilt verbreden, door nieuwe ervaringen op te doen of juist de verdieping zoekt, door ervaring en kennis uit te wisselen.

Via de subsidieregeling Vernieuwen van cultuurmaken kan je als stichting, vereniging of zelfstandig cultureel professional subsidie aanvragen voor ontwikkeling of samenwerking. Of als klein collectief voor ontwikkeling.

Ontwikkeling

Dit onderdeel is er voor verbreding van cultuurmaken. Wil jij je artistiek-inhoudelijk ontwikkelen en daarmee anderen inspireren? Daarvoor hoef je geen professional te zijn. Of ben je cultuurprofessional en wil een groep deelnemers met wie jij werkt nieuwe ervaringen opdoen en zo een stap verder komen? Met een kleine subsidie komen cultuurmakers daar waar zíj willen komen.

Samenwerking

Met dit onderdeel ga je de diepte in. Wil jij als cultuurprofessional of als amateur-cultuurmaker op gelijke voet samenwerken met (andere) cultuurmakers? Door kennis en ervaring uit te wisselen – onderling of met hulp van experts – zorgen cultuurmakers zélf voor vernieuwing in cultuurparticipatie.

Ga naar de site van het FCP en zoek wat bij jou past.

Heb je moeite met een aanvraag doen? Meld je dan bij IVAK. We helpen je graag!

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer