Een belevingspad in het Biessumerbos!

8 apr 2022 | nieuws

Op 29 maart maakte IVAK samen met JongGOUD Eemsdelta een wandeling door het prachtige Biessumerbos van Natuurmonumenten. Dat deden we samen met beleidsadviseurs vanuit Meer Gezonde Jaren van Eemsdelta, twee gebiedsregisseurs en Sandra Bos die bij ons een wens heeft ingediend in het kader van Laiverd, wat wils’t?: zij wil voor haar zoon en andere kinderen graag een belevingspad in het Biessumerbos!

De komende periode starten we een onderzoek naar de mogelijkheden voor een belevingspad, waarbij ruimtelijk interventies die kinderen verleiden tot bewegen centraal zullen staan. Hiermee dragen we bij aan een gezonde leefomgeving en de langgekoesterde wens van de kinderen uit de omgeving voor meer beleving in het Biessumerbos.

Half april mogen masterstudenten Spatial Planning van de Rijksuniversiteit Groningen starten met het onderzoek en gaan zij “het veld” in om het bos te beleven en de kinderen te spreken. Als vervolg op deze eerste aanzet wordt de wens onderzocht om met studenten van de Hanzehogeschool Groningen het volgende collegejaar stappen te nemen in de verdere uitwerking van de adviezen. Een prachtig project waarin vele koppelkansen worden benut, kennisoverdracht wordt gestimuleerd en we vanuit een verbindende aanpak met kinderen aan de slag gaan.

Meer berichten in: nieuws

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Tijdens de zomervakantie is IVAK van maandag 22 juli tot maandag 2 september gesloten.   Een heel fijne vakantie toegewenst! 

Lees meer
langs de Mooie Muren van Stadskanaal

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

Helemaal in stijl vertrok de kersverse projectgroep Trots op je Thuis voor een street art excursie naar Stadskanaal, naar de 6 Mooie Muren van Stadskanaal. Doel: elkaar ontmoeten, beter leren kennen...

Lees meer
KIEK ONS Baaierm

KIEK ONS Baaierm

Bierum lijkt het einde van de wereld, maar voor ons, de jeugd in Bierum, is het juist het begin van de wereld en hier woont een heleboel leuke jeugd met allemaal verschillende interesses. Wij maken...

Lees meer