Een belevingspad in het Biessumerbos!

8 apr 2022 | Nieuws

Op 29 maart maakte IVAK samen met JongGOUD Eemsdelta een wandeling door het prachtige Biessumerbos van Natuurmonumenten. Dat deden we samen met beleidsadviseurs vanuit Meer Gezonde Jaren van Eemsdelta, twee gebiedsregisseurs en Sandra Bos die bij ons een wens heeft ingediend in het kader van Laiverd, wat wils’t?: zij wil voor haar zoon en andere kinderen graag een belevingspad in het Biessumerbos!

De komende periode starten we een onderzoek naar de mogelijkheden voor een belevingspad, waarbij ruimtelijk interventies die kinderen verleiden tot bewegen centraal zullen staan. Hiermee dragen we bij aan een gezonde leefomgeving en de langgekoesterde wens van de kinderen uit de omgeving voor meer beleving in het Biessumerbos.

Half april mogen masterstudenten Spatial Planning van de Rijksuniversiteit Groningen starten met het onderzoek en gaan zij “het veld” in om het bos te beleven en de kinderen te spreken. Als vervolg op deze eerste aanzet wordt de wens onderzocht om met studenten van de Hanzehogeschool Groningen het volgende collegejaar stappen te nemen in de verdere uitwerking van de adviezen. Een prachtig project waarin vele koppelkansen worden benut, kennisoverdracht wordt gestimuleerd en we vanuit een verbindende aanpak met kinderen aan de slag gaan.

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer