De vereniging onder de loep

11 jan 2023 | nieuws

Ervaring deelname aan de training Samen Slim Deelnemers Werven

In november 2022 organiseerde IVAK in samenwerking met KultuurLoket via de IVAK Academy de training Samen Slim Deelnemers Werven voor de culturele verenigingen van Eemsdelta.

Eén van de deelnemende verenigingen aan deze training was kunstschildersvereniging De Stalmeesters. Wij hebben hun gevraagd hoe zij de training hebben ervaren en wat dit hun heeft opgeleverd:

“Wij hebben als vereniging bijna vanzelfsprekend meegedaan aan de cursus. Het is een mooi initiatief, zo’n handreiking laat je niet aan je neus voorbij gaan. De vereniging is momenteel nog gezond en actief, maar met het oog op de toekomst is het wenselijk dat er een paar (wat jongere) leden bij komen. 

De cursusleiders zijn gedreven en enthousiast, en kunnen zich goed verplaatsen in het wel en wee van een organisatie. Dat is een plezierige ervaring. De training leert je met andere ogen naar je eigen club kijken. Zo wordt duidelijk welke onderwerpen meer aandacht behoeven.” 

Ook de andere deelnemende verenigingen hebben de training als waardevol ervaren.

In het voorjaar van 2023 zal nogmaals deze training worden aangeboden. Alle culturele verenigingen die nog niet eerder hebben deelgenomen aan de training zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Meer berichten in: nieuws

terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer