Bezoek gratis Theater na de Dam!

25 apr 2022 | Nieuws

Een groep Groningse jongeren maakt onder leiding van theatermaker Tim van der Molen een voorstelling over wederopbouw. Op voormalig voetbalveld Landgoed DeCamping in ’t Zandt spelen ze een muzikale, chaotische en speelse voorstelling over thuiskomen, herinneren en toekomstdromen. Ze trekken lijnen tussen het verleden en het heden, want wanneer houdt iets op en begint de toekomst?

Wat gebeurt er als je thuiskomt na een traumatische gebeurtenis – zoals een oorlog – in een nieuwe wereld die nog veel op de oude lijkt?

En hoe herinneren we ons verleden? Die vraag is nu misschien wel belangrijker dan ooit.

Tijdens de dertiende editie van Theater na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 34 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

4 en 5 mei

Aanvang 21:00

Landgoed DeCamping in ’t Zandt

Gratis toegang, kaartjes reserveren kan via kaartjes@denoorderlingen.nl

Regie: Tim van der Molen

Dramaturgie: Jolien Akkerman

Licht: Cerian Mason

Muziek: Ilaya Esajas

Productie: Ryanne van Gogh & Fiana de Raaf

Spel: Manon Everts, Elin van der Lei, Eerin Middelkamp, Nienke Pettinga, Riëlle van den Berg, Suzanne Versteeg, Sky Winklaar & Marijn van der Wijk

Met dank aan: Vooropleiding theater De Noorderlingen, Noord Nederlands Toneel, IVAK en Landgoed DeCamping

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer