Bekijk nu de aftermovie van Het Geluid van Eemsdelta!

15 sep 2022 | nieuws

Het Geluid van Eemsdelta – een eenmalig, uitverkocht en uniek concert uitgevoerd op zondag 19 juni 2022, met bijna twee jaar aan voorbereiding, oefenen en organiseren – heeft nu een aftermovie!
 
Speciaal voor dit concert was een projectorkest samengesteld van 41 muzikanten van 11 muziekverenigingen die actief zijn in Eemsdelta en drie musici van het Noord Nederlands Orkest. Zij speelden samen dit muziekstuk waarvoor inwoners van de voormalige gemeenten Loppersum, Appingedam en Delfzijl geluiden hadden ingestuurd. Tegelijkertijd met het projectorkest waren tien beeldende kunstenaars met behulp van overheadprojectoren bezig met een levend decor. De gespeelde muziek werd door hen gelijk in beelden omgezet op de wand achter het orkest.

Deze aftermovie laat unieke beelden zien van het evenement. Aan het woord komen een medewerker van IVAK, de componist, de dirigent, een paar musici en een kunstenaar over ontmoeten, verbinden en samenwerken. 

Met dank aan Ronnie Zeemering voor de mooie foto’s en video!

Meer berichten in: nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer