Bedankt Gino en welkom Anouk!

29 jun 2023 | nieuws

Aan het einde van dit schooljaar gaat Gino Huiskes met pensioen en verwelkomen we Anouk Enders als zijn opvolger.  

Gino, hoe kijk jij terug op de afgelopen zes jaar bij IVAK? 

 • Met veel plezier! Op allerlei manieren heb ik met scholen samengewerkt. Ik voelde me er altijd snel thuis: bij icc’ers, directeuren, conciërges en teams. Fijn dat alle scholen steeds aangeven dat, naast andere vakken, ook cultuuronderwijs noodzakelijk is voor de ontwikkeling van kinderen. 

Wat springt eruit?  

 • Waar ik heel blij mee ben: NSA op alle scholen en de schoolvoorstellingen waar ruim 70% van de leerlingen heen gaat.
  Dat er steeds meer kunstvakdocenten zijn die hun expertise inzetten op scholen is ook een mooie ontwikkeling.  
 • Wat verder in het oog springt: al die mooie nieuwe schoolgebouwen – om een rampzalige reden natuurlijk…
  De coronapandemie had veel impact op het onderwijs. Door als IVAK online kunstworkshops in de noodopvang mogelijk te maken, konden we toch iets voor scholen betekenen.  

Hoe ziet je leven er in september uit?   

 • In ieder geval ga ik eerst op vakantie om daarover na te denken. Er zijn al heel veel mensen en organisaties die vinden dat ik wel bij hen als vrijwilliger aan de slag kan – we zullen het zien. Ik kom vast regelmatig terug, voor bijvoorbeeld Delfsail en Terug naar het Begin.  
  Ik wens de scholen, de musea, de gastdocenten en alle anderen met wie ik heb samengewerkt mooie culturele ervaringen toe, het ga jullie goed! 

En wie is Anouk? 

 • Ik ben Anouk Enders en sinds 1 juni werk ik bij IVAK. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als docent Beeldende Vorming en CKV op een middelbare school in Drenthe. Hierdoor weet ik hoe het er binnen de schoolmuren aan toe gaat.
  Naast mijn ervaringen in het onderwijs ben ik in de afgelopen jaren actief geweest met het organiseren van zeer uiteenlopende culturele activiteiten. Deze ervaringen neem ik allemaal mee in mijn nieuwe functie als cultuurcoach Onderwijs.   

Wat was voor jou aantrekkelijk in deze vacature? 

 • Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een passie is te ontdekken waarbij hij of zij zich thuis voelt en zijn emoties in kan uiten.
  Kinderen en jongeren zijn vaak nog op zoek naar wat deze passie voor hen betekent en daarin wil ik hen graag stimuleren en ondersteunen. Daarom ben ik heel blij dat ik bij IVAK nu de kans krijg om die ambitie te realiseren! 

Als je vrij bent, wat doe je dan graag?  

 • Ik heb een erg actief leven in mijn vrije tijd. Ik ben gek op kamperen, watersport en ik ben dus vaak in de natuur te vinden. 

IVAK dankt Gino voor zijn enorme inzet voor goed en inspirerend cultuuronderwijs in Eemsdelta en heet Anouk van harte welkom en wensen haar alle goeds als nieuwe cultuurcoach Onderwijs!

Meer berichten in: nieuws

Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024

Tijdens de zomervakantie is IVAK van maandag 22 juli tot maandag 2 september gesloten.   Een heel fijne vakantie toegewenst! 

Lees meer
langs de Mooie Muren van Stadskanaal

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

Helemaal in stijl vertrok de kersverse projectgroep Trots op je Thuis voor een street art excursie naar Stadskanaal, naar de 6 Mooie Muren van Stadskanaal. Doel: elkaar ontmoeten, beter leren kennen...

Lees meer
KIEK ONS Baaierm

KIEK ONS Baaierm

Bierum lijkt het einde van de wereld, maar voor ons, de jeugd in Bierum, is het juist het begin van de wereld en hier woont een heleboel leuke jeugd met allemaal verschillende interesses. Wij maken...

Lees meer