Voorstelling Dag Nacht op basisscholen

3 okt 2022 | Nieuws

Voelt de zon zich alleen? En waar blijft die ’s nachts? Trouwens, hoe zit dat met de maan?  

Leuke vragen om een schoolvoorstelling over te maken en kinderen van de groepen 3 en 4 uit Eemsdelta zien in september deze voorstelling met de toepasselijke naam Dag Nacht.

Het bijzondere is dat dit een buitenvoorstelling is, de acteurs komen met een kleine vrachtauto het plein op en spelen ervoor, erin, erachter en bovenop. Dat is trouwens geen gewone vrachtauto, maar een supersonische Zonmobiel.

Een van de kinderen die de voorstelling mocht zien zei hierover: “Ik vond het zo leuk dat ze met die auto op het plein kwamen en de zon wilden gaan vangen.” 

Deze voorstelling is de eerste in een serie van 4 voor alle kinderen van de basisscholen in Eemsdelta. Vorig jaar organiseerde de afdeling onderwijs van IVAK twee vertelvoorstellingen voor de middengroepen (leeftijd van 6 tot 9 jaar), nu kunnen alle kinderen genieten van een theatervoorstelling. Of dat nu op school is of in de Molenberg – de verbeeldingskracht van theater ervaren in een voorstelling is geweldig! 

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer