Ostfriesischer Chorverband viert 160-jarig jubileum samen met koren Eemsdelta

20 dec 2021 | nieuws

Het Ostfriesischer Chorverband viert in het jaar 2022 haar 160-jarig bestaan. Het jubileumjaar heeft als thema: Buren zonder grenzen.

Het Ostfriesischer Chorverband wil haar jubileum graag meer kleur geven door shantykoren uit de grensstreek in Groningen uit te nodigen mee te doen. Daarvoor heeft het Ostfriesischer Chorverband IVAK benaderd.

Drie shantykoren uit onze gemeente hebben toegezegd mee te gaan doen: shantykoor Armstrong’s Patent, shanty- en amusementskoor Losdorp en shantykoor OPwierde II.

Op zaterdag 17 september 2022 zullen deze koren samen met een Duits koor in Delfzijl een concert geven en aansluitend zingen op de dijk richting Duitsland. Op datzelfde moment zullen ook in Duitsland koren vanaf de dijk richting Nederland zingen.

Er wordt nog druk aan het programma gesleuteld en nog niet alles is bekend. Zo willen we onder andere nog workshops organiseren rondom het jubileum, waarin we kennis met elkaar delen en van elkaar kunnen leren. Daarvoor gaan we dan ook weer koren en cultuuraanbieders in onze gemeente voor uitnodigen.

Houd onze website in de gaten voor meer updates via in the spotlight.

Meer berichten in: nieuws

logo Grenzeloos heeft een naam

logo Grenzeloos heeft een naam

Pssst, moet je horen! IK HEB EEN NAAM! EN HIJ IS MOOOOIIII! Ik ben echt zo ontzettend blij en trots! En weet je? Meer dan 150 mensen hebben speciaal voor mij nagedacht over een naam voor mij. Als...

Lees meer
terugblik op Erfenis van de Stilte

terugblik op Erfenis van de Stilte

Theatermaker Afra Rijkhoff blikt terug op de voorstelling Erfenis van de Stilte. “Wat was dit een goede eerste pilot. Beter dan we ooit hadden mogen hopen! Onze spelersgroep was echt een ontzettende...

Lees meer