Ostfriesischer Chorverband viert 160-jarig jubileum samen met koren Eemsdelta

20 dec 2021 | Nieuws

Het Ostfriesischer Chorverband viert in het jaar 2022 haar 160-jarig bestaan. Het jubileumjaar heeft als thema: Buren zonder grenzen.

Het Ostfriesischer Chorverband wil haar jubileum graag meer kleur geven door shantykoren uit de grensstreek in Groningen uit te nodigen mee te doen. Daarvoor heeft het Ostfriesischer Chorverband IVAK benaderd.

Drie shantykoren uit onze gemeente hebben toegezegd mee te gaan doen: shantykoor Armstrong’s Patent, shanty- en amusementskoor Losdorp en shantykoor OPwierde II.

Op zaterdag 17 september 2022 zullen deze koren samen met een Duits koor in Delfzijl een concert geven en aansluitend zingen op de dijk richting Duitsland. Op datzelfde moment zullen ook in Duitsland koren vanaf de dijk richting Nederland zingen.

Er wordt nog druk aan het programma gesleuteld en nog niet alles is bekend. Zo willen we onder andere nog workshops organiseren rondom het jubileum, waarin we kennis met elkaar delen en van elkaar kunnen leren. Daarvoor gaan we dan ook weer koren en cultuuraanbieders in onze gemeente voor uitnodigen.

Houd onze website in de gaten voor meer updates via in the spotlight.

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer