Jong talent krijgt podium in De Noordelijke Kunsthof

23 jun 2023 | ander beeld en geluid eemsdelta, Nieuws

Zaterdag 17 juni was het dan eindelijk zo ver, na maanden van voorbereidingen! 
Het moment van de officiële opening van de expositie Een ander Beeld en Geluid van Eemsdelta, met onder andere Eemsdelta in beelden van kinderen.
Een zeer geslaagde, gezellige opening met veel publiek.

De expositie is een spannende combinatie van werken.
Bezoekers kunnen een aftermovie bekijken over het ontstaan van Het Geluid van Eemsdelta en foto’s van de uitvoering in 2022.
Twee studenten aan de Willem de Kooning academie (Rotterdam) hebben de kunstfilm Het Geluid gemaakt – een experimentele film op basis van de uitvoering Het Geluid van Eemsdelta in 2022.
Zaterdag gaf Loppersum’s Harmonie onder leiding van dirigent Annejet Dijkman uitvoering aan Het Geluid van Eemsdelta. Het muziekstuk is speciaal gecomponeerd voor deze gemeente.

Tegelijkertijd tekenden een aantal jonge kunstenaars live op de muziek op een muur met behulp van overhead-projectoren.

Daarna lieten jonge fotografen trots hun artistieke foto’s aan familie en vrienden zien. De afgelopen maanden zijn ze zeer succesvol bezig geweest met de opdracht om de ‘verandering’ in hun eigen dorp, wijk of straat vast te leggen in beelden.

opening expositie Een ander beeld en geluid van Eemsdelta.

 

“Burgemeester Ben Visser was aanwezig samen met zijn gezin. Hij had mooie woorden voor de kunst gemaakt door de kinderen. Maar ook voor de uitvoering van Het Geluid van Eemsdelta,” vertelt Iwan Poucki, een tevreden voorzitter van de galerie Noordelijke Kunsthof te Appingedam.
“Heel mooi zoals hier in deze galerie een welverdiend podium is gecreëerd voor jong talent uit Eemsdelta,” aldus projectleider Ada Tolboom werkzaam bij stichting IVAK.

Het komende weekend is de expositie nog te bezichtigen van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni, van 14.00 tot 17.00 uur. Met zaterdag 24 juni wederom een live-uitvoering door Loppersum’s Harmonie en kinderen die dan live gaan tekenen op de muziek. De expositie is een initiatief van stichting IVAK, die hiervoor samenwerkt met de Noordelijke Kunsthof, beeldend kunstenaar Paula Biemans en fotograaf Janna Bathoorn.

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer