Jonathan de Zeemeeuw vliegt naar Eemsdelta!

20 jun 2022 | nieuws

De mooiste waardering die je als verteller kunt krijgen is dat je publiek nog helemaal in het verhaal zit als het de zaal verlaat. Dit gebeurde direct bij de eerste vertelvoorstelling in een serie die de onderwijsafdeling van IVAK voor basisscholen heeft georganiseerd. 

In Jonathan de Zeemeeuw vertelt en verbeeldt Niels Brandaan Cotterink het verhaal van een jonge zeemeeuw die de beste vlieger van de wereld wil worden. Hij oefent dag en nacht en ontdekt fabelachtige vliegtechnieken.  

In de andere voorstelling De wolf is terug neemt Harro van Lien het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, 
onbeschaafde en hongerige wolf. 

Deze twee voorstellingen spelen de komende weken voor maar liefst 1300 kinderen in de basisscholen in Eemsdelta. Door corona konden eerdere plannen niet uitgevoerd worden en daarmee komt een lang gekoesterde wens van de scholen in vervulling.

En wat gebeurde er na de eerste voorstelling van Jonathan de Zeemeeuw? De kinderen gingen vliegend en krijsend als echte meeuwen de deur uit!  

Meer berichten in: nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer