Hoe was de icc-bijeenkomst over de Kinderboekenweek?

27 sep 2022 | Nieuws

Gi-ga-groen is het thema van de komende Kinderboekenweek. En gi-ga-groen was de plek zeker waar cultuurcoördinatoren onlangs bij elkaar kwamen om inspiratie op te doen over dat onderwerp.  
Waar dat was? Bezoekerscentrum Dollard van het Groninger Landschap ligt midden in de natuur, tussen Termunten en Punt van Reide in. Wat een weidse uitzichten! 

De cultuur- en leescoördinatoren zagen om te beginnen een prachtige film over dit gebied met mooie beelden van dieren die op de grens van land en water leven. 

Daarna boeken, heel veel boeken! Renske Thalen van de bibliotheek lichtte er een paar uit die opvielen door de bijzondere verhalen of illustraties. Je krijgt echt zin in lezen met zo’n ambassadeur.  

En toen naar buiten, voor een foto-opdracht van kunstenaar en gastdocent Ida Buijs. Door jezelf op een bepaalde manier te fotograferen, die foto uit te knippen en letterlijk ergens neer te zetten krijg je vervreemdende foto’s waarin gespeeld wordt met dichtbij en veraf en met groot en klein. Ida geeft regelmatig workshops fotografie op basisscholen maar gaf nu de aanwezige leerkrachten veel inspiratie voor de komende kinderboekenweek. 

Op woensdagmiddag 29 maart is de volgende icc-bijeenkomst, locatie en tijd volgt nog. 

Meer berichten in: Nieuws

Help, ik ben mijn naam kwijt!

Help, ik ben mijn naam kwijt!

“Wie ik ben? Ik ben het logo van het project Grenzeloos. Ik ben gemaakt door Melanie, zij werkt in het atelier van Cosis in Appingedam. Ik ben leuk, vrolijk, grappig, cool, maar ook heel stoer en...

Lees meer