Even voorstellen: ons nieuw bestuurslid Els Stoepker

21 feb 2023 | nieuws

Na het vertrek van Gerdie Klaasen uit het bestuur van IVAK zijn wij heel blij dat we haar opvolger mogen voorstellen: Els Stoepker. Hieronder een kort interview met Els Stoepker.

Hallo Els, Kun je kort iets zeggen over jouw achtergrond?

Sinds mijn twintigste ben ik in werkzaam in het onderwijs. Eerst als leerkracht, vervolgens als intern begeleider en alweer vele jaren als directeur op openbare Jenaplanschool de Wilster in Middelstum, gevestigd in het kindcentrum WIJland.
Ik woon met mijn man in het prachtige dorp Westeremden. Onze kinderen, Rianne en Leon, zijn daar geboren. Inmiddels hebben we twee kleinkinderen, Oscar en Ylva waar we dol op zijn.

Hoe ben je in het bestuur van IVAK gekomen?

Bram Huitsing, de huidige voorzitter van het IVAK-bestuur, heeft mij benaderd.
Ik zou graag mijn ervaringen binnen het onderwijs inzetten zodat kunst en cultuur binnen het onderwijs een sterke plek krijgen.

Wat is jouw motivatie om je in te zetten voor kunst en cultuur?

Ik ben ervan overtuigd dat een doelgericht aanbod in kunst en cultuur een krachtige bijdrage levert aan de totale ontwikkeling van zowel kinderen als de gemeenschap. Het helpt kinderen hun creativiteit te ontwikkelen die op vele vlakken van hen gevraagd gaat worden in onze maatschappij.

Waarom is IVAK zo belangrijk voor de gemeente Eemsdelta?

Een kans voor ieder kind, we willen dat ieder kind ongeacht de achtergrond zijn of haar talenten kan ontplooien. Daarom is het van groot belang dat het IVAK blijft voortbestaan als cultureel netwerk in onze gemeente.

Doe je zelf ook iets aan kunst en cultuur?

Ik kan aardig salsa dansen, zodoende ga ik nog steeds graag en regelmatig naar festivals en concerten. Musea bezoek ik ook met grote regelmaat. Maar mijn grootste taak zie ik in het kinderen in aanraking brengen met cultuur in de breedste zin van het woord.

Meer berichten in: nieuws

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

langs de Mooie Muren van Stadskanaal

Helemaal in stijl vertrok de kersverse projectgroep Trots op je Thuis voor een street art excursie naar Stadskanaal, naar de 6 Mooie Muren van Stadskanaal. Doel: elkaar ontmoeten, beter leren kennen...

Lees meer
KIEK ONS Baaierm

KIEK ONS Baaierm

Bierum lijkt het einde van de wereld, maar voor ons, de jeugd in Bierum, is het juist het begin van de wereld en hier woont een heleboel leuke jeugd met allemaal verschillende interesses. Wij maken...

Lees meer