Overige fondsen

Jeugdfonds Sport & Cultuur

IVAK is intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur in de gemeente Eemsdelta. Dit fonds is opgericht voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken, toneelspelen of die andere cultuurlessen willen volgen, maar waar thuis onvoldoende geld is voor lessen of instrumenten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft deze kinderen een financieel steuntje in de rug. Ouders kunnen deze bijdrage niet zelf aanvragen; dit kunnen zij doen via onze cultuurcoach amateurkunst Carin Brenninkmeijer. Neem via hier contact met haar op.

Ga naar de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kans voor uw kind

De gemeente Eemsdelta vindt dat elk kind moet kunnen meedoen met sport, cultuur en schoolactiviteiten. Daarom hebben zij de webshop Kans voor uw kind in het leven geroepen, gericht op gezinnen met een inkomen lager dan 110% van de bijstandsnorm. De gemeenten willen hiermee kind(eren) tot 18 jaar vooruit helpen naar een actief, leergierig en kansrijk leven. Ga naar de website van Kans voor uw kind.

Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

Via ruim 100 lokale Leergeld stichtingen bieden zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Stichting Leergeld steunt schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar van ouders met lage inkomens, die niet of onvoldoende vergoeding krijgen vanuit de gemeente, provincie of DUO.

Voor meer informatie en aanvragen kunt u terecht bij: Stichting Leergeld Appingedam/Delfzijl/Loppersum, telefoon: 06-15598850, of mail naar: info@leergeldadl.nl

Ga naar de website van Stichting Leergeld.