Week #45 – Theater: Het Houten Huis/Holland Opera

3 nov 2019 | Begin de week met kunst

Intro:
Bekijk het filmpje nog niet. Bespreek eerst de volgende opdracht met elkaar:
Stel je voor: Jullie moeten samen een kindervoorstelling (toneelstuk) maken over een groep mensen die op reis gaan naar een andere planeet . Wie gaan er mee? Waarom gaan ze weg? Waar gaan ze heen: hoe ziet het er daar uit? Wat gaan ze beleven?

Als het te lastig is (onderbouw) kan je ook het filmpje laten zien en met elkaar bedenken hoe hetverder gaat.

Vraag:

Als deze je deze voorstelling  voor volwassenen zou moeten maken, zou je er dan veel aan moeten veranderen? Wat zou je veranderen?

Antwoord / informatie:
Bekijk het filmpje

Bekijk de teaser voor de voorstelling Ruimtevlucht van Het Houten Huis/Holland Opera. In dit verhaal maken een aantal dieren en mensen een reis naar een andere planeet. Niet iedereen mocht zomaar mee op deze reis omdat er niet genoeg plek was aan boord van het ruimteschip. De aarde laten ze achter zich omdat ze er niet meer konden leven door alle vervuiling.

Er zijn twee voorstellingen gemaakt met dezelfde thema’s door Het Houten Huis/Holland Opera: Ruimtevlucht (de kindervoorstelling) en Vluchtruimte (de voorstelling voor volwassenen). Alle twee gaan ze over dezelfde problemen maar worden ze op een andere manier uitgebeeld. Doordat er vooral gebruik wordt gemaakt van dans, muziek en geluiden, en niemand echt verstaat wat er wordt gezegd, kan iedereen er zijn eigen verhaal van maken. Dit wordt interpretatie genoemd.