Week #19: Masquerade – The Phantom of the Opera

14 mei 2019 | Begin de week met kunst

Bij veel scholen is het een traditie: de eindmusical! Sommigen van jullie zullen al druk bezig zijn met oefenen. Anderen moeten nog een paar jaartjes wachten tot dat ze zelf de planken opgaan voor deze uitvoering. Het item van deze week gaat over een van de beroemdste musicals allertijden: The Phantom of the Opera. Let bij het kijken van het fragment goed op de maskers.

Vraag
– Hoe zagen de maskers en kostuums eruit? – Ben je iemand anders als je een masker opzet? – Stel je voor dat je en masker op hebt en niemand weet dat jij het bent. Hoe zou jij je dan gedragen? Waarom?

Antwoord & informatie
Musicals zijn een vorm van drama waarbij er toneel wordt gespeeld, gedanst en gezongen. Vaak gebeurt dit zelfs allemaal tegelijkertijd! Dit is heel knap omdat de acteurs heel veel uithoudingsvermogen nodig hebben om dit te kunnen doen. Het filmpje dat jullie hebben gezien is een fragment uit de film The Phantom of the Opera, een musical die geschreven is door Andrew Lloyd Webber. In het lied wordt er gezongen over de maskers die de acteurs op hebben. Er zijn heel veel verschillende maskers. Het verhaal speelt zich af in Venetië ( een stad in Italië). Hier worden al honderden jaren dit soort maskers gemaakt voor het beroemde Carnaval van Venetië. Tijdens dit feest wordt er een bal georganiseerd waarbij iedereen voor een keer per jaar kan doen alsof hij/zij iemand anders is door een masker op te zetten.