Week #10 theater – locatie

1 mrt 2024 | Begin de week met kunst

Intro
Dit is de trailer van de voorstelling De Jacht van het NITE Ensemble en Slagwerk Den Haag. In de voorstelling moet de regisseur duidelijk maken waar de voorstelling zich afspeelt. In een dierentuin, in een zwembad op zee of in de jungle bijvoorbeeld. 

Opdracht
Bekijk de trailer nog eens, op welke plek speelt de voorstelling zich af denk je? En waar zie je dat aan? 

Info
Anders dan in een film kan je op het toneel niet wisselen van locaties. Je moet met verschillende middelen laten zien wat de locatie is van de voorstelling. Regisseurs werken hiervoor met veel experts samen zoals: kostuummaker, decorbouwer, lichttechnicus en muzikanten. Zij helpen de regisseur met het duidelijk maken van de locatie van de voorstelling.  

Antwoord
In deze voorstelling zijn de kleuren van de kostuums camouflage groen en hebben ze lange groene laarzen aan. Daarnaast dragen ze houten voorwerpen bij zich die lijken op geweren. Het decor heeft ook dezelfde camouflage tinten en als je goed kijkt zie je ook dat op het decor (de wanden aan de achterkant) bomen en varens zijn afgebeeld. Deze bomen en varens komen ook terug in het roze kostuum dat een van de acteurs draagt. Daarnaast maken de acteurs veel dierengeluiden. Al deze onderdelen bij elkaar opgeteld zijn ze in een bos. Haalde jij deze locatie er ook uit?