Ostfriesischer Chorverband viert 160-jarig jubileum samen met koren Eemsdelta

Het Ostfriesischer Chorverband viert in het jaar 2022 haar 160-jarig bestaan. Het jubileumjaar heeft als thema: Buren zonder grenzen.

Het Ostfriesischer Chorverband wil haar jubileum graag meer kleur geven door shantykoren uit de grensstreek in Groningen uit te nodigen mee te doen. Daarvoor heeft het Ostfriesischer Chorverband IVAK benaderd.

Drie shantykoren uit onze gemeente hebben toegezegd mee te gaan doen: shantykoor Armstrong’s Patent, shanty- en amusementskoor Losdorp en shantykoor OPwierde II.

Op zaterdag 17 september 2022 zullen deze koren samen met een Duits koor in Delfzijl een concert geven en aansluitend zingen op de dijk richting Duitsland. Op datzelfde moment zullen ook in Duitsland koren vanaf de dijk richting Nederland zingen.

Er wordt nog druk aan het programma gesleuteld en nog niet alles is bekend. Zo willen we onder andere nog workshops organiseren rondom het jubileum, waarin we kennis met elkaar delen en van elkaar kunnen leren. Daarvoor gaan we dan ook weer koren en cultuuraanbieders in onze gemeente voor uitnodigen.

Houd onze website in de gaten voor meer updates via in the spotlight.