uitnodiging voor Theater Na de Dam Eemsdelta in Termunten

24 apr 2024 | nieuws, Theater na de Dam

Op de avond van 4 mei spelen in heel Nederland tegelijkertijd meer dan honderd voorstellingen gerelateerd aan de Nationale Dodenherdenking. Op al deze plekken in het land zijn we, los van elkaar, verbonden in hetzelfde ritueel.
In Termunten de voorstelling “Erfenis van de Stilte”.

Erfenis van de Stilte is een voorstelling die het publiek uitnodigt om te reflecteren op de impact van oorlog op jonge levens. Een herinnering aan het feit dat de Erfenis van de Stilte generatie na generatie nadreunt en haar sporen achterlaat.

Een indrukwekkende voorstelling op een bijzondere avond van herdenking en verbinding.

Met Theater Na de Dam Eemsdelta geven jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar onder begeleiding van professionele theatermakers vorm aan de impact van de Tweede Wereldoorlog in hun eigen dorp en omgeving. Hiervoor gaan de jongeren in gesprek met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog.

Een voorstelling over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog in verhouding tot de ingewikkelde tijd waarin we nu leven. Het onderzoek, de reflectie en de ontmoeting met deze oorlogsgeneratie vormen de basis voor het maken van de voorstelling op een historisch bijzondere locatie. En dit maakt de geschiedenis duidelijk voelbaar…

Een uitnodiging voor Theater Na de Dam Eemsdelta in Termunten, 4 mei om 21.00 uur.

Meer berichten in: nieuws | Theater na de Dam